Τα τεράστια ποσά που οφείλουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών (Βίντεο)

 

O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στο Kontra News και απάντησε σε καίριες θέματα μεταξύ των οποίων το πρόσφατο ζήτημα με την τιτλοποίηση των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, το νέο επικουρικό σύστημα ασφάλισης και το μεταναστευτικό.

Τιτλοποίηση Οφειλών

«Δεν υφίσταται κανένα τέτοιο σχέδιο της κυβέρνησης καθώς όταν υπάρχει κάποιο κυβερνητικό σχέδιο, αυτό ανακοινώνεται επίσημα από εκείνον που είναι αρμόδιος για το εν λόγω ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες των τελευταίων ημερών, ενώ συνέχισε:

«Όσον αφορά γενικότερα στο ζήτημα των στρατηγικών κακοπληρωτών, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήρθε κοντά στα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πράγματι από την κρίση πέρασαν δύσκολες στιγμές, και τους έδωσε και τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους μέσω των 120 δόσεων και την κατάργηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε εκείνους που τελικά επέλεξαν να μπουν στη ρύθμιση.

Από εκεί και πέρα εξετάζουμε τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς μιλάμε για χρήματα τα οποία ανήκουν στους Έλληνες πολίτες.»

Νέο Επικουρικό Σύστημα Ασφάλισης

Ο δεύτερος πυλώνας του ασφαλιστικού που αφορά στην επικουρική ασφάλιση όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021. Στόχος μας είναι η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής σύνταξης με τη δημιουργία ενός ατομικού κουμπαρά για τον ασφαλισμένο τόσο με τις δικές του εισφορές όσο και του εργοδότη του.

Φορέας υλοποίησης της νέας επικουρικής θα είναι το ΕΤΕΑΕΠ και φορέας διαχείρισης των επενδύσεων θα είναι το κρατικό ΑΕΔΑΚ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να δώσουμε και επιλογή επενδυτικών εναλλακτικών στον ασφαλισμένο πέραν του δημοσίου παρόχου.

Η βασική διαφορά με το υπάρχον σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται αφενός στο ότι αυτό δεν διασφαλίζει πως στο τέλος του εργασιακού του βίου ο κάθε ασφαλισμένος θα πάρει τα χρήματά του καθώς είναι αναδιανεμητικό και επιπλέον, η θεωρητική απόδοση που έχει αυτή τη στιγμή η νοητή κεφαλαιοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου είναι στο 1,2% ενώ η μέση απόδοση του δημοσίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης οι επικουρικές σήμερα θα ήταν κατά 35% αυξημένες.»

Μεταναστευτικό

«Ο πρωθυπουργός σήμερα μιλώντας με τους περιφερειάρχες μίλησε για την ανάγκη να μοιραστούμε σε όλη τη χώρα το βάρος του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος, κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί να μην ξεπερνούν το 1% επί του συνόλου.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται μια συνολική αλλαγή στον τρόπο αποτροπής όσων επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας, τη δημιουργία κλειστών κέντρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την έναρξη σημαντικών επιστροφών προς την Τουρκία.

Η στάση της κυβέρνησης θα είναι πολύ διαφορετική από της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη καθώς στο μέλλον οι ροές μπορεί να είναι μη διαχειρίσιμες.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.