Τα καλά και συμφέροντα! Μήπως θέμε και δεν θέμε;

Πολλές συζητήσεις, πολλές συναντήσεις, πολλά και διάφορα παπαγαλάκια ψέλνουν και λαλούν και διαλαλούν και γύρω γύρω να γυρίζουν και να τριγυρίζουν και μέσα να μην μπαίνουν κι αν μπαίνουν να μην βγαίνουν!
Γρίφος και μεγάλο μυστήριο η σκέψη του κάθε ανθρώπου! Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τίποτα απ’ όλη την συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων φορέων και συλλόγων καθώς επίσης των αυτοδιορισμένων υπευθύνων των συγκεντρώσεων και των καθ’ ύλην αρμοδίων αυτοδιοικητικών που καθοδηγούν και κινούν τα νήματα γύρω από το μεταναστευτικό!
Έπιασα χαρτί και μολύβι και έκανα έναν απλό λογαριασμό και αμέσως ξύπνησα και λέω στον εαυτό μου που πας ξυπόλυτος στ’ Αμπέλι ρε Λευτέρη!
Εδώ υπάρχουν πολλοί παράδες… πολύ χρήμα μεγάλα συμφέροντα διακινούνται μόνο στην Χίο από το επίδομα των 200 ευρώ που χορηγείται στον κάθε άνθρωπο… δηλαδή 5.000 Χ 200 ίσον 1.000.000 ευρώ το μήνα!
Και θέτω το μεγάλο ερώτημα τόσο στον εαυτό μου όσο και στον κάθε αρμόδιο και αναγνώστη Χιώτη… μήπως βολεύει όλους τους τομείς της οικονομίας και της επαγγελματικής δραστηριότητας και τους έχοντες και κατέχοντες σπίτια και ακίνητα καθώς και καταστήματα η ανεξέλεγκτη κατάσταση της ασυδοσίας και της καθημερινής προσέλευσης των μεταναστών μέσα στην πόλη και τα χωριά;
Για σκεφτείτε το λίγο πονηρά ότι κάθε μήνα μένουν πάνω στο νησί 1.000.000 ευρώ δηλαδή 12.000.000 ευρώ τον χρόνο και ίσως γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει η άρνηση να γίνει κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών μακριά από την πόλη και τα χωριά …  για να μην πηγαινοέρχονται καθημερινά πάνω στα κατσάβραχα τα λαγκάδια και τα βουνά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι αλλά και οι δυνάμεις ασφαλείας αλλά για να μην χαθούν οι μάσες και το χρήμα.. δηλαδή τα καλά και συμφέροντα!
Βέβαια η μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μερικούς μπορεί να μην σας ενοχλεί αλλά όταν θα αρχίσετε το μπάνιο στις παραλίες και θα έχουν κατακλυστεί από την μαυρίλα χαιρετίσματα στον πλάτανο! Αυτά τα λίγα σκέφτηκε το μυαλουδάκι μου και είπα να τα βγάλω στην δημοσιότητα μήπως και ξυπνήσουν μερικοί μερικοί που διαφεντεύουν και κατευθύνουν τον όχλο! Καλό βράδυ!
Χίος, 22 Μαΐου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.