Σύμβαση για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού θησαυρού του Κάμπου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου, ομόφωνα ψηφίστηκε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τον Κάμπο.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Ο Δήμος Χίου, κινείται μεθοδικά πολλούς μήνες για τη διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου πλαισίου δόμησης και προστασίας όπου ζητάει, μέσω ενός ολοκληρωμένου, σαφή και ειδικού Προεδρικού Διατάγματος, να ανακηρυχθεί η περιοχή ως «αυτοτελές προστατευόμενο οικιστικό – γεωργικό σύνολο».

Στόχος αποτελεί η ανάδειξη του πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού θησαυρού του νησιού ενώ παράλληλα θα προστατευτεί το φυσικό τοπίο και τον αγροτικό χαρακτήρα με δικαιότερη κατανομή βαρών και ωφελειών μεταξύ των ιδιοκτητών.

Η συμβολή των συλλόγων του Κάμπου και της τοπικής κοινωνίας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκαιο νομοθετικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί στον Κάμπο για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.