Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 8- 13/01/2020) (ή πως η ΝΔ δεν πείθει, πλέον, κανέναν, γύρω από το μεταναστευτικό…!!!)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

* Αγαπητοί μου φίλοι, θερμές, εγκάρδιες ευχές για μια νέα χρονιά, καλή, δημιουργική, με ειρήνη, αγάπη, δημιουργία, μα πάνω από όλα υγεία. Να είμαστε εδώ, με τη βοήθεια του Θεού και να τα λέμε ! Να αλληλοαγαπιώμαστε, παρά τις ελλείψεις και τις ιδιαιτερότητες του, καθένας μας ! Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του… !!!

* Το μείζον ζήτημα που μονοπωλεί, θα λέγαμε, την επικαιρότητα και ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία, είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Εάν μαζεύαμε την τεράστια ποσότητα μελανιού και χαρτιού, για όσα έχουν γραφτεί τα τελευταία έξι (6) χρόνια γύρω από το ζήτημα αυτό, θα εκδίδαμε τόμους ολόκληρους.

*Ωστόσο, εκείνο που έχουν συμπεράνει οι συμπολίτες μας και είναι διάχυτο ως αντίληψη είναι ότι, ο μόνος που τηρεί υποδειγματική εφαρμογή και συνέπεια λόγων και έργων, σύμφωνα με όσα δήλωσε τόσο προεκλογικά όσο και κατά την ορκωμοσία του, είναι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης. Η μόνη υγιής και συνεπής φωνή, σοβαρή, νηφάλια, κρυστάλλινη και απαιτητική για το συμφέρον του τόπου. Όλοι οι υπόλοιποι είτε με μισόλογα, είτε με “ήξεις – αφίξεις” προσπαθούν να σταθούν στην κοινωνία για να φανούν εναρμονισμένοι με την κοινή κρίση και λογική.

* Υπάρχει μια ευρύτατη απογοήτευση του κόσμου, για την ανικανότητα και συνάμα αδυναμία διαχείρισης του ζητήματος από πλευράς ΝΔ. Η ΝΟΔΕ Χίου έχει επιδείξει εκκωφαντική σιωπή στο όλο θέμα (ενώ επί ληστρικού ΣΥΡΙΖΑ ήταν λαλίστατη), αλλά στον αντίποδά της ο λεβέντης και ψύχραιμος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του, αρνούμενος να παριστάνει τον εκπρόσωπο μιας παράταξης που δεν έχει δείξει να σέβεται την κοινή γνώμη, που κατέστησε κυβέρνηση την κομματική παράταξη της ΝΔ (αλλά και πρώτη δύναμη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου).

*Μα, αυτήν ακριβώς την ασυνέπεια δεν επέδειξε και ο προ μηνός αφιχθείς στη Χίο Υφυπουργός κ. Στεφανής όταν, σε εκδήλωση εθνικού περιεχομένου, στις Καρυές, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα γίνει σεβαστή η βούληση των κατοίκων των νησιών; Ποια βούληση έγινε σεβαστή και δεκτή; Ο άνθρωπος αποφάσισε και …διέταξε… μαζί με τους λοιπούς της παράταξής του…   Πότε οι τοπικές κοινωνίες δέχθηκαν όσα προσπαθούν να υλοποιήσουν;

* Κανέναν δεν μπορεί να πείσει, σήμερα, η ΝΔ (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα) για δυο απλούστατους λόγους: α) διότι επί 6 μήνες που κυβερνούν, κανένα κλειστό κέντρο δεν δημιούργησαν (μετέτρεψαν σε κλειστό). Πως, λοιπόν, θα κάνουν τώρα νέα, κλειστά, κέντρα; Και β) διότι τους 6 μήνες που κυβερνούν, κανέναν μετανάστη που δεν δικαιούτο άσυλο επέστρεψαν στην Τουρκία. Συνεπώς, ποιον προσπαθούν να πείσουν ότι θα κατασκευάσουν κλειστά κέντρα στα νησιά και θα κλείσουν τα υπάρχοντα; Μήπως νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς αδαείς που κοροϊδεύονται με καθρεφτάκια; Κάντε, κύριοι, σήμερα κλειστές τις δομές των μεταναστών στα νησιά και κατόπιν επιχειρήστε να πείσετε τους κατοίκους ότι προτίθεστε να το κάνετε στις όποιες νέες δομές προκύψουν μετά το κλείσιμο των παλιών !!! Επίσης, επιστρέψτε στις χώρες προέλευσης όσους δεν δικαιούνται άσυλο και μετά ζητήστε από τον Ελληνικό λαό να σας πιστέψει για όσα του λέτε ! Ακόμη, είναι ηλίου φαεινότερο ότι, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε χώρους που δεν φιλοξενούνται ούτε ζώα, όχι άνθρωποι ! Υποφέρει ο τοπικός πληθυσμός, υποφέρουν και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από την τακτική αυτή και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στο κρύο. Αφήστε όσους δικαιούνται άσυλο να πάνε στα κράτη που επιθυμούν και επιστρέψτε όσους δεν δικαιούνται άσυλο εκεί από όπου ήλθαν ! Αλλιώς, μην περιμένετε να πείσετε τον λαό. Από εξαγγελίες και παχιά λόγια χορτάσαμε !!!

* Αλγεινή εντύπωση έχει κάνει η εμμονή κάποιων ΣΥΡΙΖΑΙων (και όχι μόνο) να προβάλλουν την έκτρωση (άμβλωση) ως δικαίωμα. Τι μας λέτε, μωρέ; Όσο δικαίωμα έχεις να σκοτώσεις έναν άνθρωπο (δηλαδή κανέναν) άλλο τόσο έχεις, ενώπιον του Θεού, να κάνεις μια έκτρωση, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από φόνος. Η αντίληψη ότι «κάθε γυναίκα μπορεί να διαχειρίζεται το σώμα της όπως θέλει» είναι μια άκρως εγωιστική και διεστραμμένη αντίληψη, την οποία εφαρμόζουν αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι πνευματικά και ψυχικά άνθρωποι, δίχως καμία ηθική αναστολή στη ζωή τους. Με την ίδια λογική και η αυτοχειρία είναι δικαίωμα κάθε ενός… !!! Σκότωνε λωλούς, πλέρωνε τζερεμέδες… Το ότι το σώμα είναι ιερό, ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στη φύση του ανθρώπου, στην ηθικοπνευματική και ψυχική του υπόσταση, δεν λέει κάτι; Φωνάζουν κάποιοι για την κακοποίηση και εξολόθρευση των ζώων (και πολύ σωστά κάνουν, διότι είναι πλάσματα του Θεού, που χρήζουν αγάπης και φροντίδας από τον άνθρωπο), αλλά την ίδια στιγμή είναι υπέρμαχοι των εκτρώσεων, δηλαδή του εν ψυχρώ φόνου αθώων και ανυπεράσπιστων εμβρύων μέσα στη μήτρα της μητέρας τους ! Σφαγείς, οι ίδιες οι μητέρες τους ! Τι άλλο πρέπει να δει κάποιος και να σιχαθεί την ανωμαλία που δέρνει κάποια ανθρώπινα μυαλά;  Εάν έβλεπε κάποιος ένα υπερηχογράφημα του εμβρύου τη στιγμή της έκτρωσης, του τεμαχισμού του παιδιού και του πως προσπαθεί να διαφύγει το νυστέρι του θανάτου, εναγωνίως, σκιρτώντας μέσα στη μήτρα και σφαδάζοντας, από αυτό και μόνο δεν θα τολμούσε καν να σκεφτεί την έκτρωση μια μάνα, με το όποιο τίμημα! Μάνες, αφήστε τα παιδιά σας να ζήσουν ! Τα δικά σας λάθη ας μην σταθούν αιτία φόνου αθώων μικρών παιδίων (εμβρύων). Μην γίνεστε σύγχρονοι Ηρώδες και σύγχρονες Ηρωδιάδες ! Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει «άμα σύλληψις, άμα άνθρωπος». Από τη στιγμή που υπάρχει σύλληψη του εμβρύου στη μήτρα της μάνας, έχουμε άνθρωπο, με σώμα και ψυχή. Ούτε τον τρίτο μήνα, ούτε τον τέταρτο, ούτε τον πέμπτο. Από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη στιγμή έχουμε άνθρωπο εξελισσόμενο στη μήτρα. Νομίζετε ότι, όποιος είναι μικρός και ανυπεράσπιστος ή όποιος δεν μπορεί να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και πόνου, δεν είναι άνθρωπος και δεν έχει το δικαίωμα στη ζωή; Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι κάποιος δεν έχει το δικαίωμα του ζην, που δίδει και παίρνει μόνο ο Θεός; Γίναμε ζούγκλα, ως κοινωνία, στο όνομα (πρόσχημα) δήθεν της ελευθερίας, που έγινε φρίκη !

Μάνες, μην σκοτώνετε τα παιδιά σας! Σκοτώνετε έτσι την ψυχή σας, την ίδια σας τη ζωή, την περιχαρακώνετε στον βουβό πόνο και την ψυχική ανισορροπία, που θα σας κυνηγά στο διηνεκές και θα λειτουργεί στο υποσυνείδητό σας. Και θα χάσετε την ψυχή σας!

* Με τούτα και με κείνα φτάσαμε στο εγγύς τέλος. Και την άλλη φορά με το καλό, με νέα δεδομένα, σχόλια και επίκαιρους προβληματισμούς! Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό!-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.