Συνάντηση Δημάρχου Χίου με βουλευτή Αττικής Μάκη Βορίδη

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνους υποδέχθηκε το Σάββατο το πρωί τον βουλευτή Αττικής κ. Μάκη Βορίδη, τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη και την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Δήμαρχος εστίασε στην νησιωτικότητα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά, τονίζοντας την ανάγκη της δημιουργίας ενός αναπτυξιακού μοντέλου από την Ελληνική πολιτεία, το οποίο θα εξασφαλίζει την κανονικότητα στην κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική ζωή των κατοίκων τους. Στόχος είναι η επιβίωση των ακριτικών νησιωτικών περιοχών, ώστε ως στιβαρές κοινωνίες και οικονομίες να μπορέσουν να στηρίξουν επάξια το ρόλο τους ως σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Βουλευτής Αττικής κ. Βορίδης με τη σειρά του ανέλυσε το πρόγραμμα που έχει σκοπό να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας  είναι να ξεφύγει από το μοντέλο της κεντρικής διανομής των πόρων αλλά να μεταφέρει πόρους στους Δήμους, ώστε η αυτοδιοίκηση να έχει τις δικές της οικονομικές επιλογές. Επιπλέον τόνισε ότι προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί η παραμεθόριος και δη τα νησιά αναφερόμενος ταυτόχρονα και στο ζήτημα του προσφυγικού, όπου υποστήριξε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλάνο με οριστικές λύσεις.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Καλογήρου αναφέρθηκε στην πρωτιά του Δήμου Χίου αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον αριθμό των ενταγμένων έργων, εξαίροντας ταυτόχρονα τη συστηματική δουλειά και σχεδιασμό του Δήμου για να επιτύχει το σημαντικό αυτό στόχο. Συνεχάρη δε το Δήμαρχο προσωπικά για τη σκληρή δουλειά και την επιτυχία του στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών αυτών κονδυλίων, αλλα και για την επιτυχή συνεργασία των δύο φορέων αυτοδιοίκησης μέχρι σήμερα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.