Στους Χιώτες της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον ο Νότης Μηταράκης

Συνεχίζεται το ταξίδι του κ. Νότη Μηταράκη στις Ηνωμένες Πολιτείες με συναντήσεις τόσο με μέλη της Χιώτικης κοινότητας, όσο και αμερικανούς αξιωματούχους.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Μηταράκης βρέθηκε κοντά στους Χιώτες της Νέας Υόρκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην 39η απονομή του Ομήρειου Βραβείου της Χιακής Ομοσπονδίας. Τιμώμενο πρόσωπο φέτος ήταν η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών κ. Jeanne Shaheen, πρώτη γυναίκα που εξελέγη ως Κυβερνήτης και Γερουσιαστής στις ΗΠΑ, Ο κ. Μηταράκης εξήρε το έργο της, όπως και το έργο της Χιακής Ομοσπονδίας, ενώ μίλησε για το ρόλο της Ομογένειας και τους δεσμούς με τη Χίο.

Πριν την εκδήλωση, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μηταράκη με τη Γερουσιαστή Shaheen, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, συζητήθηκαν τα εθνικά μας θέματα, καθώς και θέματα συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Το Σάββατο επίσης,  ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον κ. Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλυν και στη συνέχεια παρέστη στην ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας της Αγίας Μαρκέλλης.

Τη Δευτέρα, ο κ. Μηταράκης μετέβη στην Ουάσιγκτον, όπου τις προσεχείς ημέρες θα έχει επαφές με στελέχη του Κογκρέσου, της Αμερικανικής Κυβέρνησης και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν η οικονομία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.