Στηρίξτε την τοπική αγορά, προτιμήστε τα τοπικά προϊόντα…

Στηρίξτε την τοπική αγορά, προτιμήστε τα τοπικά προϊόντα…

Έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δευτέρα, οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου, οι έμποροι και οι επαγγελματίες ήλπιζαν ότι θα κινηθεί η αγορά έτσι ώστε να αυξήσουν τον τζίρο τους.

Όμως, δυστυχώς, η κίνηση στην αγορά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η πιστωτική ασφυξία, η φορολογική λαίλαπα που έχει στραγγίξει το διαθέσιμο εισόδημα μας, η παρατεταμένη ανεργία σε ένα τεράστιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι φυσικά παράγοντες, οι οποίοι δεν μας αφήνουν να αισιοδοξούμε ότι μπορεί σύντομα να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

Το καθεστώς αυτής  της Κυβέρνησης με την τακτική να εφαρμόζει πιστά τις πολιτικές που τους υπαγορεύουν οι τροϊκανοί και οι υπάλληλοι των δανειστών μας, έχουν ρημάξει τον τόπο, έχουν φτωχοποιήσει τους Έλληνες, έχουν ξεκληρίσει οικογένειες, έχουν διαλύσει τους τομείς της υγεία και παιδείας, δημιούργησαν στρατούς ανέργων, δεν μείωσαν το χρέος, έχουν διαλύσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Με εφαρμογή ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία, θα επιτρέψει στον μικρομεσαίο επιχειρηματία να ανασάνει και να ανοίξει δουλειές για τους νέους μας.

Μέχρι πότε θα κρατηθεί και ο μειωμένος Φ.Π.Α. στα νησιά μας;

Την απάντηση θα την πάρουμε μετά τις εκλογές, αφού και οι 300 εκλεγμένοι από τον λαό περιμένουν την επόμενη μέρα για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα.

Έστω με τα πενιχρά οικονομικά μας, μπορούμε να αγοράσουμε ότι χρειαζόμαστε από τα μαγαζιά της πόλης μας αντί να προμηθευόμαστε από τις αγορές της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας.

Γιατί να πετάμε… ναι γιατί είναι πεταμένα λεφτά στον απέναντι λαό (Τουρκία) που παραμονεύει σαν το γεράκι πεινασμένος να αρπάξει ένα κομμάτι του τόπου μας, του Αιγαίου, της Ελλάδας μας, που με νύχια και με δόντια, με θυσίες αλλά και με το ίδιο τους το είναι, οι πρόγονοι μας κράτησαν μέχρι σήμερα.

Προσπαθούν να τα ξεπουλήσουν όλα κάποιοι “πουλημένοι” αλλά δεν θα το καταφέρουν.

Καθήκον μας είναι να στηρίξουμε το γείτονα μας, το φίλο μας, το συγγενή μας.

Να προτιμάμε την τοπική λαϊκή αγορά και να στηρίξουμε τον Έλληνα και συντοπίτη μας αγρότη, αντί να αγοράσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας από μια απρόσωπη αλυσίδα εμπορίου.

Να στηρίξουμε τον τοπικό έμπορο στις αγορές μας σε ενδύματα, υποδήματα κλπ. αντί να στηρίζουμε τα μεγάλα καταστήματα, που με τη σειρά τους στηρίζουν ξένα συμφέροντα.

Και τέλος, ο κλάδος των Μ.Μ.Ε. του νησιού μας να κρατήσει ζωντανά, όσα τυπογραφία και βιβλιοπωλεία έχουν μείνει. Να μην στέλνουν τις δουλειές τους για μικροδιαφορές σε αντίστοιχα των Αθηνών.

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο ακόμη και μέσα από τον δικό μας κλάδο υπάρχουν άνθρωποι που δήθεν αγαπούν τον τόπο τους, αλλά για ένα απλό τύπωμα στέλνουν ψευτοφυλλάδες, φυλλάδια και διάφορα έντυπα εκτός νησιού.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, τον Έλληνα παραγωγό και επαγγελματία τα χρήματα επιστρέφουν πίσω σε εμάς, ανοίγουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

                                                                          Φιλικά: Παντελής Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.