«Σινεμά της Χίου» στο Σινέ Κήπος

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20.15

Στο Σινέ Κήπος θα χτυπήσει η καρδιά των παλιών σινεμά της Χίου, από τότε που έγινε η πρώτη προβολή στο νησί, την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 20. 15. Τα «Σινεμά της Χίου, από το χτες στο σήμερα», ένα βιβλίο-ντοκουμέντο του Δημήτρη Φρεζούλη (το 14ο) από τις Εκδόσεις «άλφα πι» απαθανατίζει όλα όσα είχαν σχέση με την εβδόμη τέχνη και τις αίθουσες και τα καφενεία των χωριών που την φιλοξένησαν από την αρχή του 20ου αιώνα.

   Ενα βιβλίο γέννημα της λατρείας για το σινεμά που αγάπησαν γενιές και γενιές. Μια ιστορική αναδρομή και μια υπέροχη περιήγηση, σε όλα όσα σημάδεψαν τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν συστηματικά με τη μεγάλη οθόνη, την κοσμοπλημμύρα των θεατών, ιδιαίτερα στη δεκαετία του ‘ 60, τα σοβαρά και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια των προβολών. Τις σχολικές απαγορεύσεις, τα ακατάλληλα, τα αυστηρώς ακατάλληλα, τη λογοκρισία της Χούντας.  Και συνεντεύξεις από την «Αλήθεια» από τους σινεματζήδες εκείνης της εποχής, αλλά και μαρτυρίες και αναμνήσεις από όλους όσοι βίωσαν το παλιό σινεμά.

   Στην παρουσίαση ο Δήμος Αβδελιώδης, στις αναγνώσεις οι Αρετή Παληού και Γιάννης Κουγιούλης και στο συντονισμό ο Κώστας Ζαφείρης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.