Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου στη Χίο

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ώρα 12:00 ΟΜΙΛΙΕΣ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των σχολείων.

Ώρα 13:00   ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ των μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων και Οδηγών στον ανδριάντα του Μητροπολίτου Πλάτωνα, των μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστών στον ανδριάντα του Κανάρη, καθώς και σημαιοστολισμός των χώρων κατάθεσης, από το Δήμο Χίου.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ώρα 12:00 ΈΠΑΡΣΗ Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Ώρα 19:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χίου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.
  2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.
  3. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ναυλοχούντων πλοίων κατά την 25η Μαρτίου, με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Ώρα     7:00 ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και η μπάντα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας.

Ώρα     8:00 ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ – Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ) με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

Ώρα     11:00 ΤΕΛΕΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών  κ. Μ ά ρ κ ο υ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Ξενάκη, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών  Βορείου Αιγαίου.

Ώρα 11:40 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ της Φιλαρμονικής του Δήμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, των τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σπουδαστών/τριών ΑΕΝ Χίου και ΑΕΝ Οινουσσών, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό  Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

Ώρα 16:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με την συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε.

Ώρα 17:00 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης της Χίου. Ακολουθεί η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

Ώρα 18:15ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ – Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ) με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

Με την ευγενική τους φροντίδα ρυθμίζουν: Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τα σχετικά με τις Ιερές Ακολουθίες, η 96 ΑΔΤΕ τη συμμετοχή του Στρατού στις εορταστικές εκδηλώσεις, η Αστυνομική Διεύθυνση την τάξη, ο Δήμος Χίου τα του σημαιοστολισμού και της φωταγώγησης των Δημοτικών Καταστημάτων και χώρων εκδηλώσεων και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τα σχετικά με την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων.

Υποστήριξη – Συνεργασία: Δήμος Χίου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Τελετάρχης: κ. Νικήτας Παναγιώτης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

Οργάνωση – Επικοινωνία:

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (κα. Βάσω Κριτάκη )

Τηλ.: 2271350549 – FAX: 2271350550

e-mail:  grafeioantiperif@chios.pvaigaiou.gov.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.