Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών, ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Προηγήθηκε η μαραθώνια απολογία του πρώην υπουργού, για την υπόθεση των εν λόγω αμοιβών που σχετίζεται με τη σύμβαση αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το 2003. Τον «διαδέχθηκε» η σύζυγός του, που απολογήθηκε επί πέντε ώρες, αρνούμενη επίσης την κατηγορία που αποδίδεται και σ’ αυτήν (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα).

Ο πρώην υπουργός δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων, ενώ κάποιες στιγμές υπήρξε ένταση, δεδομένου και ότι αμφισβητεί το σκεπτικό της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε στους ανακριτές πως αν δεν υπέγραφε την επίμαχη σύμβαση, η ζημιά του Δημοσίου θα ήταν τρία δισ. ευρώ, που θα έπρεπε να δαπανηθούν για την κατασκευή νέων πλοίων.

Σχετικά με τη νομιμοποίηση χρημάτων, φέρεται να αποδίδει στους δικαστικούς λειτουργούς ότι έφτιαξαν ένα σενάριο χωρίς στοιχεία, ισχυριζόμενος: «δεν χρηματίστηκα, δεν έχετε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε ένδειξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τα δικαστήρια με αστυνομική κλούβα και φορώντας χειροπέδες, με κατεύθυνση της ΓΑΔΑ, όπου θα διανυχτερεύσουν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε τα εξής: «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία».

πηγή:naftemporiki.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.