Προκλήσεις στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι, αφού τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στα 24.000 πόδια.

Η νέα αυτή ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η υπογραφή της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, μεταξύ της Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προκλήσεις είχε ξεκινήσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu έκανε λόγο για «παιχνίδια σε βάρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφερόμενος εμμέσως στο αγωγό EastMed.

«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οκτάι.


Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.