Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κου Κωνσταντίνου Βίκτωρα Χατζησταμάτη ο οποίος ανέφερε:

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρωτίστως τον Δήμαρχο Χίου κο Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και τους εκπροσώπους των υπολοίπων Παρατάξεων του Δήμου Χίου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, υποσχόμενος ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Ως εκ του ρόλου μου θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αποδοχή αλλά και να καλωσορίσω παλαιά και νέα μέλη της επιτροπής και να ευχηθώ να έχουμε υγεία και δημιουργική  συνεργασία που θα είναι επωφελής για τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και ουσιαστικά για όλους τους  πολίτες  του Δήμου της Χίου.

Η επιτροπή μας θα ασχοληθεί με ζητήματα ουσίας που αφορούν την  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με βασικό γνώμονα την υγιεινή, την ασφάλεια, την ενεργειακή εξοικονόμηση πόρων, την προώθηση της ανακύκλωσης και την αναβαθμισμένη τεχνολογικά λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Η επιτροπή μας πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν:

  • Την στέγαση, διοικητική και εργονομική οργάνωση της Επιτροπής αλλά και την οικονομική διαχείριση σε επίπεδο απολογισμών καθώς και την επικοινωνία με τις τράπεζες
  • Την σχολική περιουσία
  • Τις σχολικές καντίνες, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία τους
  • Την έγκαιρη προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης των σχολείων
  • Τις καθαρίστριες και τους καθαριστές των σχολείων
  • Την κτιριολογική αναβάθμιση στα σχολεία που αφορούν την ΣΑΤΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟ κλπ και τον προγραμματισμό νέων έργων εντάσσοντάς τα σε έναν βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
  • Την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τα σχολεία και την ΔΕΥΑΧ
  • Την παραχώρηση σχολικών χώρων
  • Την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος σχολείων στην ΔΕΗ
  • Την εξοικονόμηση πόρων με προτάσεις όπως το κλείσιμο αιθουσών στα διαλείμματα, στα σχολεία που έχουν την δυνατότητα, με σκοπό να προστατεύονται οι αίθουσες διδασκαλίας από φθορές ενώ ο εξοπλισμός των προαναφερθέντων αιθουσών με σύγχρονα Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας θα βοηθήσει αποτελεσματικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για την επίτευξη όλων των ανωτέρω απαιτείται η αγαστή συνεργασία μας και η κατανομή πιθανόν ρόλων στα μέλη της επιτροπής, θέμα που θα εξετάσουμε αφού ολοκληρωθεί η επιτόπια καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων και του τι ακριβώς παραλαμβάνουμε.

Εύχομαι και ελπίζω στην στήριξη όλων σας.

Ακολούθησε η παρουσίαση και ο χαιρετισμός των υπόλοιπων μελών της επιτροπής.

Την επιτροπή στην συνέχεια απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:

  • Συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.
  • Υπογραφή της ¨Σύμβασης Χορήγησης Χρεωστικής Κάρτας¨ και η παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω της παραπάνω κάρτας
  • Υπογραφή της ¨Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Win bank¨ και της «Σύμβασης Χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS» με την Τράπεζα και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την διενέργεια συναλλαγών μέσω των παραπάνω Συστημάτων
  • Έγκριση Προκήρυξης δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για εκμίσθωση κυλικείου στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καλαμωτής Χίου και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού
  • Έγκριση επί αιτημάτων Σωματείων και Φορέων για παραχώρηση χρήσης χώρων του 4ου Γυμνασίου Χίου
  • Αποδοχή ποσού από έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Χίου για δαπάνες Ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Ιουλίου 2019

Τα θέματα υπερψηφίσθηκαν όλα ομόφωνα.

Τέλος σε ότι αφορά:

Την τροφοδοσία πετρελαίου στα σχολεία, ο Πρόεδρος ενημέρωσε την επιτροπή ότι μετά από προσωπική σημερινή συνάντηση με τον τροφοδότη πετρελαίου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα αιτήματα 16 σχολείων και τα υπόλοιπα 10 σχολεία θα τροφοδοτηθούν έως το αργότερο την ερχόμενη Τετάρτη 4-12-2019 με προτεραιότητα στα εσπερινά σχολεία για τα οποία η τροφοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29-11-2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.