ΠΟΥ είναι οι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ παραλίες της Χίου;

Απερχόμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!! Μ’ Ακούς;

Προεκλογικά μας είχατε πρήξει με την αδειοδότηση για φέτος δεκαπέντε Γαλάζιων παραλιών σε όλη την ΧΙΟ !!! Σήμερα 10 ΙΟΥΝΙΟΥ και τουλάχιστον οι πλησιέστερες στην πόλη βρίσκονται σε δραματική κατάσταση! Βρώμικες, χωρίς ντουζιέρες, χωρίς αλλαξιέρες, χωρίς τα λεγόμενα seatrack για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες, χωρίς καμιά ψάθινη ομπρέλα όπως κάθε χρόνο!

Ευτυχώς σε μερικά σημεία υπάρχουν πλησίον κάποιες καφετέριες και επειδή οι καταστηματάρχες θέλουν να προσελκύσουν πελατεία έχουν τοποθετήσει κάποιες κινητές ομπρέλες και ξαπλώστρες φυσικά με το αζημίωτο,γιατί άλλωστε δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε φυσικά ο Δήμος της ΧΙΟΥ!

Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια από τις αρχές ΜΑΪΟΥ και εγώ και τα ΜΜΕ που δημοσίευαν τα άρθρα μου και όλοι μαζί σας υποδεικνύαμε την καθυστέρηση της οργάνωσης των παράλιων έπαιρνε μπροστά η μηχανή και αξιοποιούσατε τις παραλίες! Και ρωτώ σαν απλός πολίτης που πήγα σήμερα να κάνω το πρώτο μου μπάνιο στην Δασκαλόπετρα ( επί τη ευκαιρία ευτυχώς έπιασα τρία καλά χταπόδια) δεν υπάρχει τίποτα από την οργάνωση της γαλάζιας παραλίας! Ούτε seatrack που πέρσι κάνατε παράτες και δημοσιεύσεις, ούτε ομπρέλες ούτε ντουζιερες, ούτε αλλαξιέρες, ούτε κάδους απορριμμάτων! Το ίδιο και στο τάγμα του Δεσπότη, στην Μπελα Βίστα κλπ !

Δεν γνωρίζω εάν σε άλλες από τις 15 παραλίες έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια αξιοποίησης! Έχετε ακόμη 83 μέρες μέχρι το τέλος της θητείας σας ! Ξέρω ότι ήπιατε το πικρό ποτήρι της τρίτης θέσης που σας έστειλε ο Χιώτικος Λαός και πάλι καλά που δεν βγήκατε πάτος! Όταν σας υποδεικνύαμε τα κακώς κείμενα και την αδιάφορη συμπεριφορά σας προς τους πολίτες μας γράφατε κανονικότατα στα παλαιά των υποδημάτων σας, για αυτό τώρα και οι πολίτες σας έβαλαν στον πάγκο! Βέβαια εξαγγείλατε ώριμες μελέτες και προγράμματα αλλά δεν αρκούν γιατί ο πολίτης σας ήθελε στην καθημερινότητα της ζωής του και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα! Όταν όμως υπήρχαν εκδηλώσεις κοινωνικές και όχι μόνο για προβολή ήμαστε παρόν πρωτοκαθεδρία!

Φροντίστε άμεσα να τακτοποιηθούν οι γαλάζιες παραλίες όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και εάν δεν μπορείτε εσείς παραδώσετε τον Δήμο από τώρα στην ΝΕΑ Δημοτική ΑΡΧΗ που πιστεύω έχει τα κότσια και τα εχέγγυα να υλοποιήσει όλα τα προβλήματα του Δήμου και του Νησιού γενικότερα! Τουλάχιστον δείξτε την επιστημονική σας και κοινωνική σας αξιοπρέπεια! Γιατί σαν άτομο είστε αξιόλογος στην Χιακή κοινωνία ! Άλλα σαν δήμαρχος αδύναμος ! Στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα!

Χίος, Απόγευμα 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Λευτέρης Πυκνής

(Μαλλιάς) Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.