Πλησιάζουν τους 60.000 οι πρόσφυγες που διαμένουν στις 34 Δομές Φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Πλησιάζουν τον αριθμό των 60.000 οι πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στις 34 Δομές Φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), για την ακρίβεια ο αριθμός τους ανέρχεται στους 59.225, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ, έναντι των 28.659 ατόμων, που είχαν καταγραφεί αντιστοίχως στις 31 Μαΐου 2019, στις 32 τότε δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονταν οι ΕΔ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων» αυξήθηκαν εκ νέου κατά 842 άτομα  σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 34 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι ΕΔ, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους – ως προελέχθη – στις 59.225 άτομα, με ανώτατη δυνατότητα φιλοξενίας των 34 δομών να ανέρχεται στα 31.738 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, συμφώνως με την κατανομή
προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς, έναντι 7 αντίστοιχων δομών που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ παρείχαν 39.309 μερίδες φαγητού από τις οποίες 225 μερίδες διανέμονται  σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους, ενώ για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των ΕΔ.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης / lawandorder.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.