Πάνω από 500 μετανάστες έφτασαν στην Λέσβο μέσα σε ένα απόγευμα

547 πρόσφυγες και μετανάστες ο τελικός αριθμός που έφθασαν μέσα σε ένα απόγευμα

 

Αναμνήσεις από το φθινόπωρο του 2015 ήρθαν στο νου των κατοίκων της Σκάλας Συκαμιάς βλέποντας την ταυτόχρονη άφιξη 13 βαρκών μέσα στις οποίες βρίσκονταν, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, 547 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειοψηφία τους οικογένειες.

Από τους 547 οι 193 μεταφέρθηκαν στη Μόρια ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στον πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί στη Σκάλα Συκαμιάς στο λεγόμενο stage 2 και αναμένεται να μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. σήμερα το πρωί. Την όλη επιχείρηση συντόνιζε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες αφίξεις μετά την έξαρση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης την διετία 2015-2016.

Το Λιμενικό επισημαίνει μάλιστα πως παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος έχει δηλώσει ότι οι ροές από την Τουρκία έχουν αυξηθεί απότομα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται δύσκολη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής με έμφαση στην ταχύτερη αξιολόγηση των αιτήσεων για άσυλο και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας της γειτονικής χώρας με την ΕΕ.

Πάγια πρακτική είναι οι αφιχθέντες να μεταφέρονται στο κέντρο της Μόριας, το οποίο ήδη ασφυκτικά καθώς φιλοξενεί υπεράριθμους αιτούντες άσυλο.

Πηγή: StoNisi.gr/skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.