Ο Υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης στη Χίο – Ευρεία Σύσκεψη στην Π.Ε Χίου

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου το μεσημέρι της Παρασκευής 11/10.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου  κ. Ν. Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοιν. Μέριμνας κ. Π. Βρουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Μεταφορών κ. Ν. Νύκτας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και της Π.Ε. Χίου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Μπουγδάνος έθεσε στον Υφυπουργό σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη Χίο τα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους. Ειδικότερα:

  • Το συνολικότερο υδρευτικό πρόβλημα του νησιού που σχετίζεται εκτός από την ποιότητα ζωής των πολιτών και με την αγροτική παραγωγή.
  • Την ανάγκη ενίσχυσης σε πόρους του προγράμματος LEADER  που υλοποιείται στη Χίο ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους δικαιούχους.
  • Ζητήματα τυποποίησης και διαφοροποίησης τοπικών προϊόντων.
  • Προβλήματα του κτηνοτροφικού τομέα και αντιμετώπισή τους.

Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Το έργο «Κόρης Γεφύρι», ένα έργο πρώτιστης σημασίας, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκρέκας.
Ο κ. Σκρέκας σε δήλωση του ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί, είναι ένα έργο πνοής και ζωής. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Ο κ. Νότης Μηταράκης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο νησί μας τον καλό μου φίλο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Πρώτος σταθμός το έργο «Κόρης Γεφύρι», που για όλους εμάς στη Χίο, αποτελεί ένα έργο πρώτιστης σημασίας, ένα έργο το οποίο πρέπει να καταστεί λειτουργικό το συντομότερο δυνατό.Επισημαίνω για ακόμα μια φορά την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο και την Περιφέρεια. Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παντελής Μπουγδάνος καθώς και του Δημάρχου Σταμάτης Κάρμαντζης, δείχνει πως η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν στο νησί έργα, τα οποία έχουν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.