«Ο τόπος μου» – Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου, εγκαινιάζει την Κυριακή 31 Μαρτίου (ώρα 17:00) την έκθεση «Ο τόπος μου», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η έκθεση, που παρουσιάζεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου, περιλαμβάνει περισσότερα από 260 έργα μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιμασιάς, Νενήτων, Πυργίου, Λιθίου, Καλαμωτής, Θυμιανών, Θολοποταμίου, Βαρβασίου και Καρυών, τα οποία είχαν ως αφετηρία το θέμα «Ο τόπος μου».

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγελικής Μακρή, Παναγιώτας Μακρή-Παπανικολάου, Ιωάννας Μαθοπούλου και Εύας Ζυγούρη, τα παιδιά χρησιμοποίησαν ποικίλα υλικά και τεχνικές για να αποτυπώσουν αντιπροσωπευτικά ή παραδοσιακά θέματα γύρω από τη Χίο, αλλά και πιο προσωπικές σκέψεις σχετικά με τον γενέθλιο τόπο τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κολλάζ, βοτσαλωτά, υφαντά, πήλινα, ψηφιδωτά, animation και κόμικ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, θα παρουσιάσουν θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς τους πάνω σε ποιήματα και νανουρίσματα της Χίου. Το δρώμενο, σε θεατρική διδασκαλία της Ειρήνης Σταμούλη και μουσική διδασκαλία του Γρηγόρη Κουσουλή, θα συνοδεύουν μουσικά και ηχητικά οι μαθητές του Ε2 τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

 

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου έως 29 Απριλίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.