«Ο Σιμιγδαλένιος» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου

Το Δ.Σ. του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου σας προσκαλεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.ΧΙΟΥ  στην παράσταση «Ο Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου,  από τη θεατρική του ομάδα σε σκηνοθεσία Ελπίδας Γεωργαντή.

Ο «Σιμιγδαλένιος» ξεπήδησε μέσα από ένα όνειρο, φτιάχτηκε με γήινα υλικά, …Να πάτε να μου φέρετε βούτυρο ένα τσουκάλι, δύο τσουβάλια ζάχαρη και τρία σιμιγδάλι, τέσσερις κάδους με νερό κι ένα καυτό μαγκάλι. Κανέλλα, αρμπαρόριζα, μαστίχα ένα μπουκάλι…, μπολιάστηκε με τις επιθυμίες του πλάστη του και αγαπήθηκε τόσο ώστε η ζήλια, ο εγωισμός και η απληστία να επιδιώξουν βίαια την ανατροπή. Νικήτρια στο τέλος η Αγάπη.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας το έργο «είναι μια αλληγορία για την αγάπη. Ένα καθαρά ποιητικό θεατρικό κείμενο, που φαίνεται πως αρέσει – για διαφορετικούς λόγους – τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους».

Αυτή η ιστορία που μας χάρισε ο φίλος συγγραφέας Αλέξανδρος Αδαμόπουλος φέτος κλείνει τα 25 χρόνια από την πρώτη της έκδοση το 1993-είναι η 12η έκδοση από το βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ- και έχει παιχθεί σε 82 παραγωγές. Αυτή της θεατρικής ομάδας του Φ.Ο.Β είναι η 83η παραγωγή.

 

Είσοδος με εθελοντική συνεισφορά, ενώ θα διατίθεται και το βιβλίο «Ο Σιμιγδαλένιος»

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Τζένη Καλλίτση Βούκουνα: Υπηρέτρια Α΄ και Β΄

Άννα Σιταρά- Γλύκα: Υπηρέτρια Α΄ και Β’

Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή: Βασιλοπούλα Α΄

Μάρκος Κάβουρας: Βασιλιάς Α΄- Γιατρός

Διονυσία Κρόκου: γαμπρός, ναύτης, Ήλιος, Σελήνη, Μέγας Αστέρας

Γλυκερία Γιαννούλη: γαμπρός, ναύτης, αστεράκι

Ειρήνη Χαβιάρα: γαμπρός, ναύτης, αστεράκι

Δημήτρης Φώτου: Σιμιγδαλένιος

Γωγώ Μπαχά :ξεματιάστρα, ναύτης, Μάνα Ήλιου, Σελήνης, Αστεριών

Αθηνά Βούκουνα: Βασιλοπούλα Β΄, Φωνή

Κώστας Βούκουνας: Βασιλιάς Β΄

Μάρκος Κοσμάς: Μέγας Αυλάρχης

Δέσποινα Ζουμή: Βασίλισσα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.