Ο Ερντογάν έχασε αλλά δεν τελείωσε και καλό είναι να μην πανηγυρίζουμε για τον Ιμάμογλου! Ζητά 18 νησιά μας

Ο Ερντογάν έχασε αλλά δεν τελείωσε. Μπορεί η ήττα στην Κωνσταντινούπολη να ΄ναι η αρχή του πολιτικού του τέλους, αλλά ο δρόμος για την τελική του αποχώρηση θα ΄ναι μακρύς. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου φαίνεται ότι είναι το νέο πρόσωπο στο οποίο θα ποντάρουν οι δυτικοί για να τελειώνουν με τον δύστροπο Ερντογάν.

Στην Αθήνα , έχουμε την αίσθηση ότι ξανά, κάποιοι πέφτουν στην παγίδα της “ευφορίας” που είχαν κι όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Ερντογάν. Τότε που έλεγαν για τον ηγέτη που θα οδηγήσει την Τουρκία σ΄ άλλους δρόμους στους οποίους ήλπιζαν ότι θα …συναντηθούμε. Τα αποτελέσματα γνωστά. Η άνοδος Ιμάμογλου δεν πρέπει να προκαλεί κανένα αίσθημα αισιοδοξίας. Δεν πρέπει κανένας να ξεχνά ότι στηρίζεται από το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο κάθε λίγο και λιγάκι ζητά από τον Ερντογάν να πάρει πίσω…18 ελληνικά νησιά τα οποία λένε ότι …κατάχουμε παράνομα. Ας προσγειωθούν λοιπόν οι αισιόδοξοι.

Η ήττα θα κάνει τον Ερντογάν πιο νευρικό και σίγουρα πιο αδύναμο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τον καθιστά και πιο επικίνδυνο. Μετά από την ήττα έχει να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τον Τραμπ, στην Ιαπωνία. Εκεί που θα παίξει τα τελευταία του χαρτιά για τους S-400 και τα F-35.

Καλώς κάνουμε όλοι μας και αναλύουμε ή προσπαθούμε να αναλύσουμε τέλος πάντων τι γίνεται κάθε μέρα στην Τουρκία. Μήπως όμως είναι ώρα να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά και για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή που είναι και θα ΄ναι υπαρκτή είτε με τον Ερντογάν , είτε με οποιονδήποτε άλλο στο τιμόνι της γειτονικής χώρας; Προς το παρόν αυτή η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει με το “τι θα κάνουν οι Αμερικανοί και τι οι Ευρωπαίοι”! Θα κάνουν τα πάντα για να μην “χάσουν” την Τουρκία, θα προσπαθήσουν επίμονα να τα βρουν μαζί της.Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα γεγονός που τους βολεύει. Εμείς όμως τι θα κάνουμε; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Αυτά τα ερωτήματα δεν έχει σημασία να τα απαντούν οι αναλυτές και οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να τα απαντήσουν όσοι κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος. Τελείωσε. Επίσης θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η βεβαιότητα που για πάρα πολλά χρόνια είχαν ότι “τίποτα δεν θα γίνει με την Τουρκία”, έχει ξεπεραστεί. Μπορεί να μην γίνει πόλεμος όπως πολύς κόσμος φοβάται απ΄ όσα ακούει και διαβάζει, αλλά ένα επεισόδιο που θα το χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί μας για να μας καθίσουν σ΄ ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων μπορεί να συμβεί.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμμαζευτούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε στρατιωτικό επίπεδο. Να λύσουμε τα δύο, τρία πιο επείγοντα επιχειρησιακά θέματα, ώστε αν πιεστούμε να έχουμε κάτι για να απειλήσουμε σοβαρά και να ενισχύσουμε όχι τόσο την στρατιωτική αλλά την διπλωματική μας ισχύ.

Πηγή: militaire.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.