Ο δικός μας Μιχάλης Κωσταράκος στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Ξανά στο νησί που αγαπά και ποτέ δεν ξεχνά, τη Χίο μας, θα βρεθεί ο δικός μας καλός φίλος, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Μιχάλης Κωσταράκος από τότε που ήταν Διοικητής της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ). Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, μετά από πρόσκληση, ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), θα μιλήσει στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου με θέμα την «Eυρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια το κλειδί για μια κυρίαρχη Ευρώπη». Μαζί του θα μιλήσουν επίσης ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης και ο Jeroen Kohls, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Ο κ. Κωσταράκος σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΝΤ1 Αιγαίου στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» του Κων/νου Κυδώνη μίλησε για αυτή την ομιλία που διοργανώνεται στο νησί μας μιλώντας για την ευρωπαϊκή άμυνα και την ασφάλεια στα ευρωπαϊκά σύνορα, που η Χίος όπως είπε ανήκει στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και εξαιτίας του μεταναστευτικού κύματος το οποίο δημιούργησε τεράστιους κλυδωνισμούς έχει στραφεί και προσπαθεί να ισχυροποιήσει την άμυνα και την ασφάλεια. Αυτό είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας, διότι υπάρχει το ΝΑΤΟ το οποίο έχει επωμισθεί την άμυνα της Ευρώπης, όμως οι Ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απαιτούν στην πραγματικότητα περισσότερο από ποτέ την προστασία τους. Για αυτό τα τελευταία χρόνια η Ε.Ε. έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για να γιγαντώσει την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει στους πολίτες. Δεν έχει επιτευχθεί αυτό, αλλά έχουν γίνει σημαντικά βήματα και το κυριότερο έχει αρχίσει και αλλάζει η αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτών και των Ευρωπαίων πολιτικών κυρίως, οι οποίοι βρισκόντουσαν σε ένα κλίμα εφησυχασμού. Στο πλαίσιο αυτό τώρα ασχολούνται πολύ με τα σύνορα. Τα σύνορα είμαστε εμείς. Για αυτό θα συζητήσουμε. Πρέπει να δούμε πως θα το εκμεταλλευτούμε, για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, με βάση τις απαιτήσεις, τα κονδύλια και τέλος με βάση το όλο το πολιτικό πλαίσιο και τις θέσεις της κυβέρνησής μας και της Ευρώπης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.