ΟΕΒΕ Χίου: Ζητάμε από τη κυβέρνηση και από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη άμεσες απαντήσεις σχετικά με την οριστικοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Η απόφαση διατήρησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Χίο, Λέσβο , Λέρο , Κω και Σάμο λήγει επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Ο Αλέξης Τσίπρας  δεσμεύτηκε, ύστερα από δημόσιες δηλώσεις του, ότι για όσο θα είναι πρωθυπουργός θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 5 νησιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφθηκε τη Χίο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής , κος Δημήτρης Βίτσας ο οποίος  τόνισε  «τη βούληση της κυβέρνησης, ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα διατηρηθεί στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό ΚΑΙ μετά την 31η Δεκεμβρίου».

Η δεύτερη επιβεβαίωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού, ήρθε δια στόματος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Στέλιου Κούλογλου.

Ωστόσο δύο μήνες πριν το τέλος του χρόνου είδαν το φως της δημοσιότητας, άρθρα από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, να παρουσιάζουν την κατάργηση ΦΠΑ ως δεδομένη.

Δεν είναι δυνατόν, οι κάτοικοι των 5 νησιών να γίνονται  μάρτυρες τέτοιων πολιτικών τακτικών από την Κυβέρνηση, καθώς δίνοντας συνεχώς παρατάσεις 6 μηνών υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου είναι έτοιμη για ακόμη μια φορά να ορθώσει το ανάστημα της, να σταθεί ενάντια σε τέτοιου είδους τακτικές και να αγωνιστεί στο πλευρό των κατοίκων του νησιού.

Κατόπιν τούτου, ζητάμε από τη κυβέρνηση άμεσες απαντήσεις και  από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη να μας ενημερώσει για ενέργειες που πρόκειται να κάνει έτσι ώστε, να οριστικοποιηθούν οι μειωμένοι συντελεστές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.