«Νεκρώνει» το Βόρειο Αιγαίο στις 22 και 23 Ιανουαρίου για το μεταναστευτικό

Γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συναποφασίστηκε  σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Στις 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη και δημάρχους θα βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

Στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκαν τα εξής:

Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου. Θα νεκρώσουν τα πάντα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Θα κλείσουν υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας. Ενώ, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 2η ημέρα της Γενικής Απεργίας, αντιπροσωπεία αιρετών αποτελούμενη από Δημάρχους και Περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.