«Νεκρώνει» το Βόρειο Αιγαίο: Κινητοποιήσεις 22 και 23 Ιανουαρίου για το μεταναστευτικό σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Σειρά δράσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 22, Ιανουαρίου, αποφάσισαν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων του Βορείου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Θέμα της συνάντησης «η έκφραση της αντίδρασης στην αδράνεια και στις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα».

Αποφασίστηκαν τα εξής:

Γενική 48ωρη κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμανιών όλης της Περιφέρειας. Σε Χίο, Λέσβο και Σάμο θα γίνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το παραπάνω διήμερο (22-23/01/2020) θα νεκρώσουν τα πάντα σε όλο το Βόρειο Αιγαίο καθώς θα κλείσουν υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας αλλά και τα καταστήματα όλων των Δήμων του Β. Αιγαίου.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 2η ημέρα της Γενικής Απεργίας, αντιπροσωπεία αιρετών αποτελούμενη από Δημάρχους και Περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.