Νέο κύμα απολύσεων στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ -ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Ο Όμιλος «ALTER EGO» (πρώην ΔΟΛ) συνεχίζει τις «εκκαθαρίσεις» στα έντυπα και στα διαδικτυακά του Μέσα.

Επτά δημοσιογράφοι και τεχνικοί προστίθενται στους απολυμένους που συνολικά κατά το τελευταίο δίμηνο, ξεπερνούν τους είκοσι. Απολύθηκαν χθες από το «Βήμα» οι δημοσιογράφοι Λαλίνα Φαφούτη και Θοδωρής Λαΐνας που επί σχεδόν δυο δεκαετίες έγραφαν για επιστημονικά θέματα από το χώρο της τεχνολογίας, του διαστήματος, της ιατρικής, της αρχαιολογίας κ.ά. (μεταξύ άλλων ήταν εκ των βασικών συντακτών του BHMAscience στο κυριακάτικο φύλλο), η Ελενα Φυντανίδου, η οποία κάλυπτε επί σειρά πολλών ετών ρεπορτάζ Υγείας και η Ολυμπία Λιάτσου η οποία κάλυπτε κοινωνικά και αυτοδιοικητικά θέματα. Από τα ΝΕΑ απολύθηκε η δημοσιογράφος Αννα Καραβοκύρη (Πολιτικό ρεπορτάζ), ο σκιτσογράφος Δημήτρης Αγγελούσης και από το ατελιέ η Σίσι Γαλανοπούλου.

Το νέο κύμα απολύσεων στα ΜΜΕ της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ με τις Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις εξελίξεις, που σημειώνονται στον Όμιλο «ALTER EGO». Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι, όλο το χρονικό διάστημα που ο Οργανισμός κλυδωνίζονταν αλλά και κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, έπραξαν το καθήκον τους – με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με μεγάλο προσωπικό κόστος-πετυχαίνοντας τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων του Οργανισμού.

Και τώρα, πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), η νέα ιδιοκτησία ξεκίνησε κύμα απολύσεων και συνεχίζει ακάθεκτη.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι μετά τις ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, αντί να εργάζονται σε κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας και σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον που θα σέβεται την ανεξαρτησία της γνώμης και το δικαίωμα του κοινού σε υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση, τώρα βιώνουν την αίσθηση της απόλυτης ανασφάλειας μπροστά σε αυτό το κύμα των «εκκαθαρίσεων» κυρίως παλαιών συναδέλφων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων απαιτούν την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων, που πλήττονται με τις ενέργειες της εργοδοσίας».

Παράλληλα, και στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο κύκλος των απολύσεων δεν έχει κλείσει. Προ ολίγων ημερών απολύθηκαν τέσσερις τεχνικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε δυο τετράωρες στάσεις εργασίας (13 και 14 Αυγούστου 2018) για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr», χαρακτηρίζοντας «παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις». Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ σημείωνε ότι το ΔΣ της εκφράζει «την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.