Νέος μποναμάς ΣΥΡΙΖΑ: Αναδρομικά μαζί με τις συντάξεις στους απόστρατους

Ένα νέο προεκλογικό δώρο για τους αποστράτους επιφύλασσε η κυβέρνηση μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το «μπάχαλο» που έχει προκύψει με τα λάθος αναδρομικά των ένστολων αναμένεται να αποκατασταθεί και στους λογαριασμούς των περίπου 8.303 αποστράτων αναμένεται να πιστωθούν ίσως σήμερα μαζί με τη σύνταξη Ιουλίου και οι διαφορές από τα διορθωμένα αναδρομικά. Πάντως, πολλοί που πήγαν την Πέμπτη να δουν αν πιστώθηκαν τα χρήματα διαπίστωσαν ότι αυτό δεν έγινε.

Οι διαφορές που αναμένεται να καταβληθούν θα είναι από 1 ευρώ έως και 6.000 ευρώ μεικτά. Ο μέσος όρος θα κυμαίνεται στα 1.043 ευρώ μεικτά.

Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (απόστρατοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ) δικαιούνταν αυτά τα ποσά βάσει του νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ποσών στους εν ενεργεία συναδέλφους τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι αντισυνταγματικές μειώσεις των μισθών του νόμου 4093 του 2012. Ειδικά οι απόστρατοι (πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) έλαβαν αναδρομικά 47 μηνών που ανατρέχουν στην περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2016.

Η ομάδα που θα πληρωθεί σήμερα είναι οι απόστρατοι που δεν έλαβαν ούτε ευρώ τον Δεκέμβρη, καθώς τα στοιχεία τους ήταν ελλιπή ή δεν υπήρχαν στο μηχανογραφικό σύστημα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν αλλά και εκείνοι που έλαβαν μικρότερα ποσά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.