Νέα μουσικά τμήματα της Χορωδίας Χίου για παιδιά και νέους

H ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΙΟΥ ανοίγει φέτος τις πόρτες της στα παιδιά και τους νέους ξεκινώντας τη λειτουργία τριών παιδικών και νεανικών χορωδιακών τμημάτων. Με βασικό συστατικό την αγάπη για τη μουσική και με στόχο την υψηλού επιπέδου φωνητική διδασκαλία που θα αναδείξει τους αυριανούς μουσικούς του νησιού μας, η Χορωδία Χίου εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο του 2018 στην Περιηγητική Λέσχη Χίου (Ελ. Βενιζέλου 73) τα ακόλουθα τμήματα και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Τμήμα- Junior Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Α’ έως και Δ’ Δημοτικού φέρνοντάς τα σε μια πρώτη επαφή με τη Χορωδία Χίου. Στόχος η μουσική καλλιέργεια των μαθητών με τα κατάλληλα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα που τους βοηθούν  να ανακαλύψουν τη μουσική και το τραγούδι και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από την κίνηση του σώματος και την δραματουργία. Θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 υπό την διδασκαλία της Ασπασίας Τσαγκάτου.

Β. Τμήμα- Παιδική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου. Διδάσκονται τη σωστή τεχνική αναπνοής και τοποθέτησης της φωνής. Φωνητικές και Σωματικές Ασκήσεις καθώς και βασικές αρχές της Θεωρίας διδάσκονται μέσα από Χορωδιακό τραγούδι. Στόχος μας οι μαθητές να εξελίξουν τη μουσική τους παιδεία μέσα από τη μουσική, και επιπλέον να κοινωνικοποιηθούν και  να συμμετέχουν σε σημαντικές εκδηλώσεις της Παιδικής Χορωδίας. Θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24.09  και ώρα 17.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Γ. Τμήμα- Εφηβική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε εφήβους από Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου καθώς και Φοιτητές. Στόχος εκτός από την σωστή τεχνική αναπνοής και την εξέλιξη των φωνητικών ασκήσεων είναι η σωστή ανάγνωση παρτιτούρας και η εξέλιξη αυτής – prima vista.  Όλα αυτά θα αποτελέσουν την βάση για συμμετοχή σε Χορωδίες πολυφωνικές ιδιαιτέρων απαιτήσεων. (Όσοι έχουν σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και στην Χορωδία Χίου). Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 19.45 -21.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Παράλληλα με τα τρία νέα αυτά τμήματα, η Χορωδία Χίου αλλά και το Σολιστικό Τμήμα της συνεχίζουν τη αδιάλειπτη λειτουργία τους ως ακολούθως:

Δ. Σολιστικό Τμήμα Χορωδίας Χίου: Απευθύνεται σε επαγγελματίες τραγουδιστές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς,  χορωδούς με μεγάλη πείρα στο τραγούδι όπως επίσης και σε μέλη από το Γ΄ Τμήμα που έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη πρόοδο, υπό την διδασκαλία της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία θα πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 21.00-22.00. Το Σολιστικό Τμήμα της Χορωδίας Χίου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη συναυλία «Πανσέληνη Μαγική Νύχτα» της 21ης Ιουλίου στο Θέατρο των Καρδαμύλων. Τα νέα μέλη αυτής θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.

Ε. Χορωδία Χίου: Συμμετέχουν όσοι είναι ήδη μέλη της καθώς επίσης και όλο το Σολιστικό Τμήμα, υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 19.00 – 21.00. Υποψήφια νέα μέλη θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.

Τέλος όσοι θα ήθελαν να αποτελέσουν μέλη Κλασικής Ορχήστρας μπορούν να δηλώσουν το μουσικό τους όργανο και να στείλουν ένα Βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία στο ακόλουθο mail – atsimpirlou@yahoo.com. H δημιουργία Κλασικής Ορχήστρας υπό την Μπαγκέτα της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού είναι ο επόμενος στόχος της Χορωδίας Χίου!

 

ΠΛΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ (ΠΡΟΒΩΝ) ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΧΙΟΥ

στην Περιηγητική Λέσχη Χίου, Ελ. Βενιζέλου 73, Χίος

 

Α. Τμήμα- Junior Χορωδία Χίου –  Κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 (Α. Τσαγκάτου)

1η Πρόβα- Πέμπτη 27.09 και ώρα 16.00- 17.00

Β. Τμήμα- Παιδική Χορωδία Χίου –  Κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 (Α.Τσιμπιρλού)

1η Πρόβα- Οντισιόν – Δευτέρα 24.09  και ώρα 17.45- αίθουσα Διδασκαλίας.

Γ. Τμήμα- Εφηβική Χορωδία Χίου– Κάθε Τετάρτη 19.45-21.00 (Α.Τσιμπιρλού)

1η Πρόβα- Οντισιόν – Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45- αίθουσα Διδασκαλίας.

Δ. Τμήμα- Σολιστικό Χορωδίας Χίου – Κάθε Δευτέρα 21.00-22.00 (Α.Τσιμπιρλού)

1η Πρόβα- Οντισιόν  την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

Ε. Τμήμα- Χορωδία Χίου – Κάθε Δευτέρα 19.00- 21.00 (Α.Τσιμπιρλού)

1η Πρόβα -Οντισιόν την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

-Πώς θα λειτουργήσουν τα Παιδικά τμήματα;

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και θα μάθουν να το χρησιμοποιούν σαν μουσικό όργανο, μέσα από μουσικοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια. Στις μικρές ηλικίες η βιωματική προσέγγιση της μουσικής και των στίχων ενός τραγουδιού κρίνεται απαραίτητη και αφήνει στα παιδιά το περιθώριο να εκφραστούν αρχικά ελεύθερα και στη συνέχεια με καθοδήγηση του δασκάλου σχολιάζοντας το περιεχόμενο, δραματοποιώντας τους στίχους, νιώθοντας και χτυπώντας τον ρυθμό ώστε να καταλήγουν  στην ερμηνεία και παρουσίαση του κάθε τραγουδιού.

-Πώς διαμορφώνεται η πρόβα;

Η πρόβα ξεκινάει με ζέσταμα σώματος, τεχνικές αναπνοής, ζέσταμα φωνής, σωστής χρήσης της και καλλιέργειά της με στόχο την σταδιακή ορθή τοποθέτησής της. Αυτή η σειρά ακολουθείται σε κάθε τμήμα αυτής, με εξαίρεση το πρώτο τμήμα το οποίο θα λειτουργήσει περισσότερο βιωματικά.

-Ποιο είναι το ρεπερτόριο των Χορωδιών;

Το ρεπερτόριο όλων των Χορωδιακών Τμημάτων περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών από όλο τον κόσμο με στόχο να καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και καλλιτεχνικών ρευμάτων. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κάθε χρονιάς διαμορφώνεται γύρω από έναν διαφορετικό άξονα κάθε φορά ώστε να διευρύνεται και να εμπλουτίζεται διαρκώς το μουσικό ρεπερτόριο μεν αλλά σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Ποίος είναι ο στόχος της Χορωδίας Χίου; Γιατί να συμμετέχω σε μια ομάδα της;

Μέσα από την υψηλού επιπέδου μουσική διδασκαλία που λαμβάνω σε όλα τα μουσικά τμήματα της Χορωδίας Χίου από επαγγελματίες μουσικούς με διεθνή εμπειρία, μαθαίνω να τραγουδώ σωστά και να βελτιώνω διαρκώς την απόδοσή μου τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Γίνομαι μέλος μια υπέροχης και κεφάτης παρέας που μας συνδέει η αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι και αποκτώ νέες εμπειρίες μέσα από τη συμμετοχή της Χορωδίας Χίου σε φεστιβάλ και συναυλίες εντός και εκτός Χίου. Στόχος μέσα από την συμμετοχή στην Χορωδία Χίου πέρα των προαναφερθέντων, είναι  η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, η κοινωνικοποίηση, η μουσική καλλιέργεια και γνώση και η  συνεργασία. Βασικό συστατικό: ο σεβασμός και η αγάπη για τη μουσική.

– Τα νέα τμήματα της Χορωδίας Χίου θα έχουν συνέργειες μεταξύ τους αλλά και με άλλα μουσικά σχήματα;

Όλα τα τμήματα της Χορωδίας Χίου αλληλοεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλες Χορωδίες και μουσικά σχήματα (όπως ορχήστρες, σολίστ κλπ) εντός και εκτός του Νησιού μας με αφορμή τη σύμπραξή τους σε μουσικές συναυλιές και καλλιτεχνικά δρώμενα. Η συμμετοχή σε Χορωδιακά Φεστιβάλ και καλλιτεχνικές δράσεις, όχι μόνο αποτελεί στόχο μας αλλά συνιστά και κομμάτι της ζωντανής Μουσικής Κληρονομιάς του νησιού μας

– Ποιο είναι το κόστος εγγραφής και διδάκτρων;

Η εγγραφή ανέρχεται στα 30 ευρώ και τα δίδακτρα 10 ευρώ/μήνα

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ: 6972 41 50 82

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.