Μικροί αλλά συνάμα τεράστιοι αθλητές!

 

Όλοι γνωρίζουμε το πολλαπλό όφελος του αθλητισμού για τα παιδιά, ως προς την ψυχολογική τους ανάπτυξη και κυρίως βοηθάει στην κοινωνικοποίηση τους.

Με τον αθλητισμό δεν διασκεδάζουν μόνο τα παιδιά, αλλά είναι και ένα εργαλείο που βοηθά να τους διδάξουμε πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Από την εκμάθηση της αυτοπειθαρχίας μέχρι την ομαδική συνεργασία και την αθλητική παιδεία, ο αθλητισμός είναι κάτι που πρέπει να κάνει κάθε παιδί, με την βοήθεια πάντα του γονέα.

Παιδιά όπως την Παρή Δέλιου, την Κορίνα και τον Δημοσθένη Κουταλιάρη, τον Κώστα Κυδώνη, τον Σταύρο Παπαζή και άλλα πολλά, είναι από αυτά που μπόρεσαν να εισπράξουν τα οφέλη του αθλητισμού.

Παιδιά που έχουν ασχοληθεί, είτε με το ποδόσφαιρο, είτε με το Καράτε, είτε με τον στίβο αλλά και με άλλα αθλήματα έχουν διακριθεί σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τα παραπάνω παιδιά που αναφερόμαστε, είναι παιδιά που ξεκίνησαν μαζί την σταδιοδρομία τους στον αθλητισμό και συνεχίζουν να πορεύονται μαζί για ένα καλύτερο αύριο του αθλητισμού.

Η σοβαρότητα που τους διακατέχει είναι γεγονός, αφού αυτό το κέρδισαν με την αξία τους μέσα από την οικογένεια τους, τις αθλητικές τους δραστηριότητες αλλά και από την παιδεία που τους έχουν διδάξει οι προπονητές των ομάδων τους, που αθλούνται.

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πάντα διασκεδαστικός και τα παιδιά πρέπει να τον απολαμβάνουν.

Μην εστιάζετε στο σκορ ή στο συνολικό αποτέλεσμα, αντίθετα δώστε την προσοχή σας στο να κάνουν το καλύτερο και τα παιδιά θα ανταμειφθούν και θα σας ανταμείψουν.

Αυτό θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να προσπαθούν και να επιμείνουν.

Παιδιά είστε τόσο μικροί αλλά και άλλο τόσο Τεράστιοι. Και να θυμάστε να είστε πάνω από όλα πάντα Τεράστιοι άνθρωποι.

 

 

 

 

 

 

Φιλικά

Παντελής Κυδώνης

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.