Μητσοτάκης και Βέμπερ επισκέφθηκαν την “Κιβωτό του Κόσμου”

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πιθανός υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ επισκέφθηκαν την «Κιβωτό του Κόσμου».

Τους δύο πολιτικούς υποδέχθηκε ο ιδρυτής της Κιβωτού, Πατήρ Αντώνιος αλλά και πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης.

Ο Πατήρ Αντώνιος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Βέμπερ για τη δράση της Κιβωτού, υπογραμμίζοντας ότι όσα έχουν επιτύχει είναι αποτέλεσμα της συμβολής των περίπου 3.000 εθελοντών της οργάνωσης καθώς και των υποστηρικτών της.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πατέρα Αντώνιο για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί και το οποίο αναδεικνύει τη σημασία που έχει να είναι κανείς ενεργός πολίτης ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα στην οποία η κοινωνία των πολιτών καλείται πολλές φορές να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει το κράτος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά που τον καλωσόρισαν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και απρόοπτα αλλά πίσω από κάθε δυσκολία βρίσκεται και μία ευκαιρία. Να δίνετε αγάπη και να παίρνετε αγάπη. Το καλύτερο διαβατήριο για τη ζωή είναι η καλή μόρφωση και το σχολείο».

Από την πλευρά του, ο κ. Βέμπερ σημείωσε τα εξής: «Η Ευρώπη έχει πολλά χρώματα, φυλές και γλώσσες. Η εμπειρία που έχετε εδώ, που είστε σαν μια οικογένεια, είναι αυτό που προσπαθούμε να γίνουμε στην Ευρώπη».

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά της Κιβωτού δώρισαν στους δύο επισκέπτες από ένα ξύλινο καραβάκι που κατασκεύασαν μόνα τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.