Μητσοτάκης: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό»

Tην ανάγκη για μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη συνεδρίαση του γερμανικού CSU, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Η Ελλάδα είναι το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συζητήσεις για το πώς πραγματικά η Ευρώπη θα προστατέψει τα σύνορα της», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ακολούθως επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό. Ακόμη και οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής -παρά τα κονδύλια που έλαβε η χώρα- είναι φρικτές. Οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, και αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία η οποία δεν λειτουργεί επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν φροντίζει να επεξεργαστεί εγκαίρως τα αιτήματα ασύλου. Το  αποτέλεσμα είναι ότι δεν λαμβάνονται οριστικές αποφάσεις και ως εκ τούτου άνθρωποι συσσωρεύονται στα ελληνικά νησιά. Αυτή είναι μία πολιτική η οποία έχει ξεκάθαρα αποτύχει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι η προστασία των συνόρων είναι προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην Ευρώπη, και πρόσθεσε: «Θέλω η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη συζήτηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούμε τα βάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε από χώρες που έτυχε λόγω της γεωγραφικής τους θέσης να βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σηκώσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος».

Να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την προσέλευσή του στην ετήσια συνεδρίαση των γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα, θέλουν νέο ξεκίνημα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.