Μητροπολίτης Χίου σε Ερντογάν: Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε κατά τη διάρκεια της τελετής των Θεοφανίων ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος.

 

«Κεραυνοί» κατά Ερντογάν από τον Μητροπολίτη Χίου κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων στο ακριτικό νησί των Οινουσσών.

Ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος στο τέλος του αγιασμού των υδάτων είπε χαρακτηριστικά: “Ο θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε τους στίχους ενός παραδοσιακού τραγουδιού που… εξυμνεί την σφαγή των Ελλήνων!

«Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού. O τιποτένιος Έλληνας δεν θα τα καταφέρει. Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

Νωρίτερα στην Θεία Λειτουργία στον I.N. Αγίου Νικολάου Οινουσσών είπε στο κήρυγμα του: “Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.