Με τους Τούρκους “κατσικωμένους” στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν θα έρθουν ΠΟΤΕ οι ξένοι να μας βοηθήσουν!

Τρία τρυπάνια -έπιπλα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα καμαρώνει… Αδύνατον να καταλάβουν οι πολιτικοί που ψηφίζουν οι Έλληνες για να τους κυβερνούν ότι πρέπει να κάνουν το αυτονόητο: Να δείξει η επίσημη Ελλάδα αποφασιστικότητα. Όπως έκανε σε πολλές άλλες περιπτώσεις με πενιχρά μέσα, όπως πχ με τον Μακεδονικό Αγώνα το 1904, με τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912-13, με τη διάλυση του τουρκικού στόλου στη Ναυμαχία της ΕΛΛΗΣ από τον Κουντουριώτη λίγο αργότερα, με την εποποιία του 1940, με τη σφαλιάρα στους ΝΑΖΙ το 1941, με την Εθνική Αντίσταση 1941-1944, με την ενίσχυση και την νίκη της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων το 1955-59, με την αποστολή Ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο το 1964 κοκ.

Εκεί η Ελλάδα – απείρως πιο αδύναμη από σήμερα και με χιλιάδες προβλήματα – κατάφερε να δείξει ότι μπορεί. Σήμερα κάνει σαν να μην έχει νύχια να ξυσθεί, ενώ είναι πάνοπλη, έχει σύγχρονα όπλα, υπερτερεί σε έμψυχο δυναμικό έναντι της μισο-διαλυμένης και παρακμάζουσας Τουρκίας και μπορεί να της καταφέρει συντριπτικό πλήγμα. Κι όμως, από τον Μάιο οι Τούρκοι μάς δοκιμάζουν στέλνοντας το ένα μετά το άλλο τα γεωτρύπανα και οι μπλε και οι ροζ έχουν μουγγαθεί! Αντί να παρενοχλήσουν και να παρεμποδίσουν τα τρυπάνια για να κατέβουν από το Αιγαίο (φώναζα τότε από το ΑΡΤ, κανείς τους δεν άκουγε…) και αντί να κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον βίο αβίωτο σε όσους επιβαίνουν σε αυτά, αφήσαμε να πάνε να αγκυροβολήσουν με ησυχία και άνεση στην Κυπριακή ΑΟΖ! Φυσικά τίποτε δεν κάνουν οι Τούρκοι εκεί γιατί δεν έχουν υποδομή και προσωπικό για γεωτρήσεις. Είναι αραγμένα σαν “έπιπλα” εκεί, απλώς για να καταδείξουν την αποφασιστικότητα των Τούρκων. Καμία αντίδραση ο Τσίπρας, τίποτε και η ΝΔ, μούγγα, αφωνία, σιωπή. Δεν στέλνουμε -ως οφείλουμε- φρεγάτες και τζετ στην Κύπρο στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, όταν έχουμε δοκιμάσει την αεράμυνα και τα ραντάρ των Τούρκων στην Νότιο Μικρασία και την κατεχόμενη Κύπρο και ξέρουμε ότι έχουν τεράστιες αδυναμίες. Ξέρουμε δηλαδή ότι οι Τούρκοι δεν είναι ικανοί να μας εντοπίσουν όταν οι πιλότοι μας προσεγγίζουν με επιδεξιότητα την Κύπρο και γίνονται… αόρατοι για τα τουρκικά ραντάρ!

Δεν κάνουμε, όμως, αυτό που έκαναν οι Ισραηλινοί: μόλις τόλμησε η Τουρκία να παρενοχλήσει ισραηλινό ερευνητικό σκάφος, έστειλαν τζετ που έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ! Και φυσικά το βούλωσαν οι Τούρκοι. Όμως πώς περιμένουμε τους Εβραίους, τους Γάλλους ή τους Ιταλούς να υπερασπιστούν την Ελληνική Κύπρο;… Και όταν βλέπουν τέτοια παραλυσία από την πλευρά μας οι Εβραίοι, οι Γάλλοι, οι Αιγύπτιοι ή οι Ιταλοί, θα στείλουν ποτέ δικά τους πλοία για να συγκρουσθούν με τους Τούρκους;…

Απαιτήσαμε να ξεκουμπιστούν οι Τούρκοι από κει, όπως υποχρεούμασταν να κάνουμε ως εγγυήτρια δύναμη;.. Τι διάολο “εγγυήτρια δύναμη;.. Τι διάολο ” εγγυήτρια δύναμη” είμαστε;…

 

Για την αντ. από την  «Ελεύθερη Ώρα» της 19/01/20

Ευαγγ. Ζύμαρης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.