Με πόλεμο απειλεί την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν αν διευρύνει τα χωρικά της ύδατα

Ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνη η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και κάλεσε την ελληνική πλευρά να μην αναλάβει δράση προς μια τέτοια κατεύθυνση. Μάλιστα, υπενθύμισε την υψηλή επίδοση των δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που ξεκίνησε τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν τόνισε ότι «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα να σταματήσουν τη δραστηριότητά του.

Νωρίτερα νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου είχαν εκτοξεύσει ο Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε ένα προκλητικό βίντεο που διαφημίζει την έναρξη των γεωτρήσεων του Πορθητή στη Μεσόγειο και παρουσιάζεται από την τουρκική τηλεόραση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.