Με λογισμικό διέγραφε το 80% των αποδείξεων που εξέδιδε

 

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα με παγωτά, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα ειδικό λογισμικό, που διέγραφε το μεγαλύτερο μέρος των αποδείξεων.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν το λογισμικό και διαπίστωσαν ότι στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών σε περιοχή του Ηρακλείου, διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

πηγή:tanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.