Με κέφι ασκούν τα καθήκοντά τους οι τοποθετημένοι διοικούντες του Λιμενικού Ταμείου

Αποφασισμένος φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Α. Κέφης να εξαφανίσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ειδικότερα στην περιφέρεια του νησιού μας.

Αφού, με τα ποσά που ζητάει να του καταβάλλουν για τους κοινόχρηστους χώρους είναι υπέρογκα, παράνομα και αντισυνταγματικά. Όπως ακριβώς, και τα πρόστιμα που επιβάλλει. Ο Α. Κέφης αντί να επιβάλλει τη τάξη στη χερσαία ζώνη του λιμένος της Χίου, που καθημερινά καταπατούνται κοινόχρηστοι χώροι, διαβάσεις πεζών, αναπήρων και οι διαγραμμίσεις τυφλών, αντί να προχωρήσει το έργο των δύο ακριβοπληρωμένων ραμπών, αντί να προσπαθήσει να διατηρήσει καθαρούς τους χώρους στους δύο φανούς ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο, που πολλοί πολίτες τους επισκέπτονται κατά την απογευματινή η βραδινή τους βόλτα, αντί να ανακαλύψει τους υπαίτιους που ρίχνουν λύματα στο κεντρικό λιμάνι της Χίου, μήπως και σταματήσει επιτέλους αυτή η αφόρητη δυσοσμία, αντί να κοιτάξει τα αλιευτικά καταφύγια που καθ’ όλη τη θητεία του είναι εγκαταλελειμμένα, αυτός αντιθέτως στοχεύει αλλού. Στοχεύει στο πως θα εισπράξει έσοδα στο ταμείο, το οποίο διαχειρίζεται.

Παραμονή της Αγίας Μαρκέλλας εστάλη επιστολή από την Λιμενάρχη Ε. Αργύρη, την οποία μπορείτε να δείτε και στη παρακάτω εικόνα, προς όλους τους επιχειρηματίες της Αμανής που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του λιμενικού ταμείου. Η επιστολή αφορούσε την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων τους, γιατί δεν είχαν πληρώσει την ενοικίαση του χώρου. Φυσικά ποτέ δεν σκέφτηκαν τόσο ο Α. Κέφης αλλά και η Λιμενάρχης, Ε Αργύρη, ότι δυστυχώς μέχρι την ημέρα της Αγίας Μαρκέλλας τα ταμεία αυτών των επιχειρήσεων ήταν άδεια.

Ακριβώς μετά από πέντε ημέρες έλαβαν νέα ειδοποίηση από τη λιμενική επιτροπή, ότι όργανο του Λιμενικού βεβαίωσε παράβαση την ημέρα της Αγίας Μαρκέλλας, στα Λιμνιά της Βολισσού σε επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε χώρο που δεν είχαν ενοικιάσει. Επιπροσθέτως, σε ακόμη έναν επιχειρηματία είχαν βεβαιώσει παράβαση διότι είχε τοποθετήσει μπαράκι σε χώρο του λιμενικού ταμείου καθώς και ηχοσύστημα. (Μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες τις βεβαιώσεις παράβασης)

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το μπαράκι ήταν τοποθετημένο μέσα σε ιδιόκτητο χώρο και όχι του λιμενικού ταμείου. Φανταστείτε πόσο ενήμεροι είναι, όσον αφορά το τί ανήκει στην κυριότητα του λιμενικού ταμείου και τι όχι. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της  λιμενικής επιτροπής, Α. Κέφης, έχει όρεξη και κέφι να εμπαίζει τους επιχειρηματίες που δεινοπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιφέρεια της Χίου. Κατά τα άλλα θέλουμε στο νησί επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στο τόπο μας και τουρισμό, μήπως και ανακάμψει η οικονομία του νησιού μας.
Ας ξεκινήσουν καλύτερα οι έλεγχοι στις παραλίες του νησιού, που είναι  όλες καταπατημένες από καντίνες και άλλα παρεμφερή και ο κάθε καντινιέρης εκμεταλλεύεται το σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εις γνώσιν του Δήμου, της Κτηματικής Υπηρεσίας και των υπολοίπων αρμοδίων. Όμως όλοι κωφεύουν, αφού εκμισθώνουν παρανόμως τους συγκεκριμένους χώρους με αποτέλεσμα να γεμίζει το ταμείο εσόδων.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο Α. Κέφης, με την αδιαφορία που τον διακατέχει δεν θα ανταποκριθεί σε τίποτα από τα παραπάνω. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση. Ο Α. Κέφης, ενώ υπηρέτησε για αρκετά χρόνια σαν υπάλληλος στο λιμενικό ταμείο, δυστυχώς δε ξέρει που «πονάει» η συγκεκριμένη υπηρεσία και ποια είναι τα προβλήματά της.

Θα κλείσω με μια ερώτησης προς τον πρόεδρο της λιμενικής επιτροπής:

Για ποιο λόγο τοποθετείτε επιλεκτικά προβολείς σε ορισμένες τοποθεσίες λιμενικών καταφυγίων, και σε άλλα σημεία που είναι απαραίτητοι παραβλέπετε την τοποθέτησή τους;

 

Κων/νος Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.