Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών για την άδικη φορολόγηση των ιδιοκτησιών του Κάμπου

Σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου με τους εκπροσώπους των κατοίκων του Κάμπου για το θέμα της φορολόγησης των ιδιοκτησιών τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δυο τοπικοί βουλευτές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ξενάκης, ο πρόεδρος του ΦΟΚ, Νίκος Νικολούδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καμπούσων Αττικής, Γιάννης Βορριάς και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καμπούσων Αττικής, Θεανώ Βογιατζή.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Κάμπου ανέφεραν στη υφυπουργό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο καιρό, με τα ραβασάκια από τη ΔΟΥ και την άδικη φορολόγηση των ιδιοκτησιών τους.

Ζήτησαν την αλλαγή αυτού του φορολογικού καθεστώτος.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι είναι λογικό οι ιδιοκτησίες που δεν έχουν σαφείς πολεοδομικούς περιορισμούς να φορολογούνται ως οικόπεδα. Όχι όμως τα περιβόλια και τα χωράφια.

Η Υφυπουργός άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματα των κατοίκων του Κάμπου και από τη μεριά της δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και με τη συνδρομή βέβαια και των υπολοίπων εμπλεκόμενων υπουργείων θα υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο Χίου, για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του Κάμπου.

Ακόμη ειπώθηκε ότι από το Υπουργείο εξετάζεται η ένταξη του Κάμπου στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Το θέμα σύμφωνα με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.