Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου για τον Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης

 Την προσεχή Κυριακή 24 Νοεμβρίου, τιμούμε την Εθνική μας Αντίσταση στη Φασιστική-Ναζιστική Κατοχή 1941-44.

Με σεβασμό και αίσθημα υπερηφάνειας θυμόμαστε  τις μορφές των αγωνιστών που όρθωσαν το ανάστημά τους στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής, που με περηφάνια και αυτοθυσία πάλεψαν για την Ελευθερία.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Χίος έδωσε το δικό της παρών στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Ήταν εκατοντάδες όσοι συμπατριώτες μας, μέσα σε ανήκουστες στερήσεις και στο ζόφο της σκλαβιάς,  αγωνίστηκαν, με όλα τα μέσα ενάντια στον ξένο κατακτητή σε στεριά και θάλασσα.

Τόσο στην πατρίδα, όσο και στη Μ. Ανατολή αλλά και στους ωκεανούς ολόκληρου του κόσμου. Και ήταν βαρύς ο φόρος αίματος που πλήρωσαν με φυλακίσεις, με βασανισμούς  και εκτελέσεις.

Το σημερινό δικό μας καθήκον είναι να μην ξεχάσουμε, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τη μεταδίδουμε στις γενιές που έρχονται.

Καλώ τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφερειακή μας Ενότητα, ως ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού στους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.