Λ. Πυκνής: Αναγνωρισιμότητα! Επικοινωνία! Συναισθηματική Ικανοποίηση !

 

 

 

……. Έχω πει πολλές φορές ότι για να μπορέσω να γράψω κάποιο κείμενο ή κάποιο άρθρο πρέπει να έχω το κατάλληλο ερέθισμα ή κάποια οπτική εικόνα.Θα μου πείτε και τι μας ενδιαφέρει εμάς το πώς σκέπτεσαι το πώς ενεργείς και το πώς πράττει.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα μετά από ώριμη σκέψη και ένα Μεγάλο συναισθηματικό ταρακούνημα γράφω ξημέρωμα της 10 Αυγούστου το παρόν κείμενο. Οι Τέσσερις λέξεις τού τίτλου είναι ίσως ή αιτία και ή αφορμή.

Αναγνωρισιμότητα.. Επικοινωνία.. Συναισθηματική Ικανοποίηση.. Από την μέρα πού γεννήθηκα και για εβδομήντα δύο χρόνια μεγάλωσα και έζησα σ’αυτό το υπέροχο νησί την Χίο μας. Σ’αυτά τα Άγια χώματα και τις γαλάζιες θάλασσες, μορφώθηκα σύμφωνα με τις δυνάμεις μου και την επικρατούσα την εποχή εκείνη οικογενειακή μου κατάσταση τα πέτρινα χρόνια των δεκαετιών 1950-60.

Από πολύ μικρός μπήκα στον στίβο της ζωής, οικογένεια, επαγγελματική δραστηριότητα και δημιουργία με το κεφάλι ψηλά και προσανατολισμό την εργατικότητα. Πάντοτε στον ελεύθερο επαγγελματικό τομέα. Δεν ήθελα ποτέ Διευθυντές στον σβέρκο μου. Ήθελα να πράττω και να ενεργώ με το δικό μου μυαλό και τις δικές μου δυνάμεις.

Ανακατεύτηκα με πολλές δουλειές και επαγγέλματα. Μια ζωή συναναστροφή με όλες και όλους τους κατοίκους της Χίου. Ο αυθορμητισμός και ή επικοινωνία είναι τα προτερήματα μου. Τούς γνωρίζω και με γνωρίζουν οι περισσότεροι με το μικρό μας όνομα. Ίσως φταίνε τα άστρα και ή αστρολογία και το τι ζώδιο είναι ο κάθε άνθρωπος. Ευτυχώς για μένα, δυστυχώς για τούς φίλους μου ανήκω στους Διδύμους και με ωροσκόπο Δίδυμο, όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο από αστρολογία με καταλαβαίνουν.

Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία είναι να κυκλοφορείς μέσα στους δρόμους τις πλατείες, τις παραλίες και οπουδήποτε υπάρχει κόσμος και να λες: Καλημέρα, χαίρεται, καλό μεσημέρι,ή καλό απόγευμα,ή καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα σε γνωστούς και φίλους αλλά και σε αγνώστους πού συναντώ.

Λέγεται ότι ή Καλημέρα είναι τού Θεού. Αυτή η Καλημέρα αυτή η επικοινωνιακή συμπεριφορά με τον καλό λόγο με το χαμόγελο στα χείλη δίχως να γυρεύεις κάτι από κανέναν είναι ή συναισθηματική Ικανοποίηση πού με γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για μία ακόμη ωραία και υπέροχη μέρα της ζωής μου. Το μίσος, η ζήλια, ο φθόνος, ή κακεντρέχεια είναι για μένα απαράδεκτα συναισθήματα.

Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων πού ζητώ να αρπάξω κάτι από αυτούς. Έμαθα από πολύ μικρός να δίνω, να προσφέρω και να είμαι για τον εαυτό μου ολιγαρκής. Είμαι από την Δίνω και ΌΧΙ από την ΠΆΡΟ. Βέβαια πολλές φορές νιώθω πολύ άβολα όταν κάποιος με βλέπει καχύποπτα και απ’ότι καταλαβαίνω από την ματιά του με υστεροβουλία.

Όταν μιλάς καθαρά και ξαστερα και λες την Αλήθεια όσο πικρή και εάν είναι ακόμη και εις βάρος σου όλοι μπερδεύονται. Πιστεύω ότι ή καλύτερη διπλωματία είναι ή Αλήθεια. Ο απέναντι σου μπερδεύεται. Ή λέξη Αναγνωρισιμότητα είναι μια λέξη απόρροια τού τρόπου ζωής πού έχεις ζήσει στην μικρή κοινωνία πού τόσα χρόνια έχεις, με τον τρόπο συμπεριφοράς και επικοινωνίας .

Στις φωτογραφίες εικονίζονται καλοί φίλοι και σοφοί δάσκαλοι και γέροντες με άδολη συμπεριφορά και συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης. Εύχομαι σε όλους καλή επικοινωνία με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον συνάνθρωπο μας. Χίος ξημέρωμα της 10 Αυγούστου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.