ΛΑ.Σ| Οδικός χάρτης για τα επιχειρηματικά συμφέροντα η ομιλία του κ. Τριαντάφυλλου

Αυτό μας θύμισε τα όσα είπε ο κ. Τριαντάφυλλος στην προεκλογική του συγκέντρωση στο λιμάνι.

Όλοι και όλα είχαν θέση στα λεγόμενά του με βασικό πυρήνα την επιχειρηματικότητα, που έκλινε σε όλες τις πτώσεις και για ένα δήμο ντίλερ της εργοδοσίας και των επιχειρηματιών του χώρου είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως τον Τραπεζικό, που ξεπλένει χρήμα και αμαρτίες μέσα από αυτές τις δραστηριότητες των ευαγών του ιδρυμάτων.

Αυτοί που απουσίαζαν παντελώς από την ομιλία του ήταν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και Επισιτισμό, οι άνθρωποι με τα ελαστικά ωράρια, με τα 300 και 400 ευρώ, αυτοί που πρέπει να ζήσουν με τα φιλοδωρήματα, οι εξτρατζήδες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι των μεγαλοεργοδοτών που απαιτούν εξαντλητικά ωράρια και χαμόγελα, για να υποδεχτούν τους τουρίστες, και όλοι εκείνοι είτε «μόνιμοι» είτε εποχικοί, που θυσιάζονται στο βωμό των κερδών της « βαριάς» βιομηχανίας, τον Τουρισμό.

Προχώρησε όμως ακόμα παραπέρα ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Ονειρεύεται αρχαιολογικούς χώρους που θα τους διαχειρίζεται ο δήμος με εργαζόμενους γαλέρας, πρωί-βράδυ-Σαββατοκύριακα, με λευκές και μαύρες νύχτες, για να ξεμπερδεύει όπως νομίζει πιο εύκολα από τα εργασιακά δικαιώματα.

Εκεί που το τερματίζει στην υποκρισία, είναι όταν μιλά για το πολιτιστικό αποτύπωμα του νησιού, λες και το κόμμα του δεν κυβέρνησε αυτόν τον τόπο δεκαετίες και δεν έχει αφήσει το αποτύπωμά του στα χάλια του νησιού στη ρημαγμένη Βόρεια Χίο και στα μνημεία της, στα Μαστιχοχώρια, αλλά και στα βουνά του, που τα ονειρεύεται σπαρμένα με ανεμογεννήτριες. Εδώ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο πάρθηκε η θετική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του κ. Γιακαλή-ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Χίου, για την εγκατάσταση του φαραωνικού πάρκου της Ibertrola-Ρόκας. Μήπως για να τις εντάξουν στον περιπατητικό τουρισμό και στο οικολογικό αποτύπωμα του νησιού;;

Δεν μας εκπλήσσουν καθόλου τα σχέδια του κ. Τριαντάφυλλου. Μνημόνια έχει ψηφίσει, μισθούς- συντάξεις-εργασιακά δικαιώματα έχει τσακίσει η ψήφος του και φυσικά είναι συνυπεύθυνος για την οικονομική κατάντια των δήμων και του δήμου της Χίου, αφού η περικοπή των πόρων αγγίζει το 60%, δίνοντας άλλοθι στους πρόθυμους δήμαρχους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να φοροαφαιμάζουν τους δημότες τους.

Κλείνοντας, ένα έχουμε να πούμε. Στη Χίο είστε υποψήφιος, κ. Τριαντάφυλλε, όχι στη Ζιμπάμπουε. Γνωρίζουμε κι εσάς και το κόμμα σας και τους συνεργάτες σας με ή χωρίς lifting.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.