«Κόκκινη κάρτα» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από τη Διεθνή Ομοσπονδία

Αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της οργάνωσης έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες.

Την οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του ΕΕΣ, Νικόλαο Οικονομόπουλο, και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα.

Αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της οργάνωσης έχει παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ κατά την οποία δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εδώ και καιρό ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΕΣ να αποσταλούν στο υπουργείο τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΔΣ, στις οποίες ή στην οποία εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, εν τούτοις δεν απεστάλησαν ποτέ τα εν λόγω πρακτικά από τη διοίκηση του ΕΕΣ.

Γεωργιάδης: Ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με σχόλιο του στο Twitter αναφέρει: «Εάν αυτή η είδηση (σ.σ.: εννοεί την αποβολή του ΕΕΣ) είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».

Μπασκόζος: Ευθύνη της νεοεκλεγείσας διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις

Υπενθυμίζεται δε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, το περασμένο καλοκαίρι είχε προβεί σε προειδοποίηση προς την τότε νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν αναληφθεί απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, προκειμένου να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος αποπομπής από τη Διεθνή Ομοσπονδία και ο ΕΕΣ να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εντός τριμήνου, με νέο δημοκρατικό καταστατικό, άνοιγμα σε νέα μέλη, με πρώτους τους εθελοντές, και αποκατάσταση του κύρους του ιστορικού σωματείου. Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από την κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη, αρκεί η νέα διοίκηση να σεβαστεί και να υλοποιήσει, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τον συμπεφωνημένο ‘οδικό χάρτη’. Εύχομαι και ελπίζω να είναι μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για τον ΕΕΣ».

πηγή:tanea.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.