Κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα – Κ.Μουτζούρης: Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για μια κλειστή δομή ανά νησί

Δύο ώρες διήρκησε η χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, αλλά και ο ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, αναλύθηκαν όλα τα ισχύοντα δεδομένα με την κυβέρνηση να εστιάζει στο γεγονός ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει ο σχεδιασμός που είχε αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από περιοχές όπου λειτουργούν δομές ή έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τον κ. Στεφανή για την κατάσταση και για την πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για μια κλειστή δομή ανά νησί. Για τη Χίο και τη Σάμο έχουν καταλήξει ενώ για τη Λέσβο παραμένει ανοικτό το θέμα της θέσης. Για τα δύο μεγάλα ζητήματα την αποσυμφόρηση και την φύλαξη των συνόρων δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα και εμείς συντασσόμαστε με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων».

Μετά και την σημερινή συνάντηση των υπουργών με τους δημάρχους των νησιών θα υπάρξει δεύτερη σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων για ν’ αποφασιστεί η κοινή στάση τους ως προς το θέμα των κινητοποιήσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.