Καμία νέα δομή στο νησί – Ξεκάθαρο μήνυμα των πολιτών στη Λαϊκή Συνέλευση Βροντάδου

Πολίτες και αιρετοί παραβρέθηκαν χθες το απόγευμα στην λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της ΠΕΚΕΒ όπου εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την αντίρρησή τους στη δημιουργία δομής στο Αίπος. Οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης έχουν ως εξής:

Στην Λαϊκή Συνέλευση που προκλήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων της Χίου στην  Π.Ε.Κ.Ε.Β. αποφασίστηκαν τα πιο κάτω:

Ανανεώνουμε την απόφαση της προηγούμενης Λαικής Συνέλευσης του Βροντάδου και προσθέτουμε:

  1. Δεν δεχόμαστε καμία νέα δομή ούτε στο Αίπος ούτε πουθενά αλλού σε όλη τη Χίο, αλλά ύπαρξη μόνο μιας μικρής δομής ταυτοποίησης και καταγραφής. Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα. Κλείσιμο της ΒΙΑΛ.
  2. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει δράσεις και κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην ματαίωση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ειδικότερα ζητάμε να συνδράμει ο Δήμος άμεσα με τοποθέτηση μηχανημάτων και βαρέων οχημάτων που θα βοηθήσουν την κινητοποίηση στο Αίπος ή οπουδήποτε αλλού.
  3. Καλούμε τους Χιώτες Αντιπεριφερειάρχες να εμπλακούν άμεσα και να υποστηρίξουν τις πιο πάνω δράσεις.
  4. Καλούμε τους αιρετούς όλων των βαθμίδων να δημοσιοποιούν τα πρακτικά όλων των συναντήσεων που θα κάνουν στο εξής και θα αφορούν το μεταναστευτικό ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και σωστή ενημέρωση
  5. Καλούμε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και κυρίως τις όμορες με τον Βροντάδο να προχωρήσουν σε Λαικές Συνελεύσεις και να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις με μέλη που θα ορίσουν στην Επιτροπή.
  6. Καλούμε όλους τους φορείς επαγγελματιών της Χίου να αποδείξουν έμπρακτα την υποστήριξη τους λαμβάνοντας αποφάσεις για επαναλαμβανόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων με παράλληλη ενεργή συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν όταν επιχειρηθεί η έναρξη εργασιών στο Αίπος.
  7. Εξουσιοδοτούμε τη Συντονιστική Επιτροπή να υποστηρίξει και να οργανώσει δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη Χίο και στην περιοχή του Αίπους.
  8. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα είναι ενωτικές δυναμικές και ειρηνικές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.