Ιωάννα Θεοδωράτου – ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΑΜΕ

 

Υπόθεση.

Κάστρο της Χίου. Τόπος εγκατάστασης Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας που διεσώθηκαν από την λαίλαπα της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Ανάμεσα τους και η οικογένεια της Ελισσώ ,της ηρωίδας του βιβλίου. Και εμείς οι αναγνώστες του μυθιστορήματος της Ιωάννας παρακολουθούμε την ζωή της παράλληλα με …τη ζωή της Ελλάδας.

Μικρασιατική Καταστροφή, Β’ παγκόσμιος πόλεμος, Εμφύλιος, απελευθέρωση και γολγοθάς για τους πρόσφυγες, όλους τους απλούς συνέλληνες και …την Ελλάδα μέχρι το τώρα.. Το τώρα με το βιβλίο να κλείνει με την αφήγηση σε α’ πρόσωπο της  γηραιάς πλέον Ελισσώ για τις τελευταίες  σκέψεις της…

Καλογραμμένο μυθιστόρημα με όμορφη γλώσσα και λυρικά στοιχεία που έρχονται να απαλύνουν τα συνεχόμενα δραματικά γεγονότα της ζωής των ηρώων μας. Των ηρώων του βιβ λίου αλλά και της χώρας μας…

Η Ιωάννα Χιώτισσα και Κεφαλονίτισσα  πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τίτλο: ‘Στο Κάστρο που Στοιχειώσαμε’ που είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της.

Στην εργογραφία της ακόμη ένας τίτλος: Αύγουστος Οίνος/2016.

Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Αναζητείστε τα.

Στη β. φωτό η νεαρή συγγραφέας  Ιωάννα Θεοδωράτου μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο.

Καλοτάξιδα και τα δύο….

 

Επιμέλεια

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.