Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητάει το «ξεκλείδωμα» των πληρωμών για το 2020 & την ενίσχυση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στάλθηκε από την ΟΕΒΕ Χίου με την οποία ζητείται το «ξεκλείδωμα» των πληρωμών για το 2020 αλλά και η ενίσχυση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών και να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημιουργίας του. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου μετά από επαφή με συναδέλφους-επαγγελματίες διαπιστώσαμε λειτουργικά προβλήματα που αφορούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Η δυσκολία παρατηρήθηκε κυρίως στην καθυστέρηση πληρωμής των επιχειρήσεων αλλά και των νησιωτών, πράγμα που οφείλεται στο χρόνο εκκαθάρισης του Α.ΝΗ.ΚΟ..

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν «παγώσει»  οι πληρωμές με τους νησιώτες επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους  να επωμίζονται ένα ακόμη βάρος στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο  σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητάει το «ξεκλείδωμα» των πληρωμών για το 2020 αλλά και την ενίσχυση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών και να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημιουργίας του που δεν είναι άλλος από την οικονομική ελάφρυνση των νησιωτών!».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.