Η ναυτική εκπαίδευση πυλώνας ανάπτυξης της Χίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη που επισκέφθηκε τη Χίο είχε την Τρίτη 29/6 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Π. Μπουγδάνος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε με έμφαση τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης που μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για τα νησιά μας.
Ξεκινώντας από τη ναυτική παράδοση, το χιακό εφοπλισμό και το πλήθος των ναυτικών της Χίου ο κ. Μπουγδάνος υπογράμμισε την αρτιότητα της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ Ναυτικής Εκπαίδευσης, ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, Τμήμα Ναυτιλίας Παν/μίου Αιγαίου) και ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυσή της από την πολιτεία σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.
Επισήμανε επίσης ότι στον επανασχεδιασμό της ναυτικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα η ακριτική περιοχή μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με δεδομένο τον εθνικό χαρακτήρα της επένδυσης στη ναυτιλία αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που κάνουν τις σχολές της Χίου και των Οινουσσών περιζήτητες σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.