“Η Ιστορία της φύσης της Χίου, Φυτολογικές μελέτες, Oικοτουρισμός και Προστασία Βιοτόπων” στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Ο Δήμος Χίου  το Σαββάτο 18/05/2019 ώρα 19:00 στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου θα πραγματοποιήσει ειδική  εκδήλωση με τίτλο «Chios Natural  History, Faunal Studies, EcoTourism and Habitat Protection»  – Η Ιστορία της φύσης της Χίου, Φυτολογικές μελέτες, Oικοτουρισμός και Προστασία Βιοτόπων .

Θα αποδοθεί  τιμή στον γνωστό Άγγλο φυσιολάτρη κ. MIKE TAYLOR, ο οποίος εδώ και 25 έτη αθόρυβα παράγει ερευνητικό έργο, το οποίο αποτελεί θησαυρό για το νησί μας και αντικείμενο προς αξιοποίηση καθώς περισυλλέγει στοιχεία για τη χλωρίδα της Χίου, των Οινουσών, των Ψαρών, της Λέσβου, της Σάμου, της Ικαρίας και των Δυτικών ακτών της Τουρκίας. Έχει ανακαλύψει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της πλούσιας βιοποικιλότητας της Χίου.

Οι έρευνές του κ. Taylor στο νησί μας έχουν μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της ισορροπίας της χιώτικης φύσης. Ο κ. Mike Taylor έχει οδηγήσει δεκάδες φυσιολάτρες στο νησί μας από ολόκληρη την Ευρώπη κι ελπίζει ότι το φυσικό περιβάλλον του νησιού θα προστατευθεί ώστε να παραδοθεί ανέπαφο στις επόμενες γενιές.

Την οργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 22713-50846 και 6944254557 με την κ. Ουρανία Τώρα – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: pr@chios.gov.gr και raniachios@gmail.com.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.