Η Ελλάδα της μετανάστευσης φτάνει στην Εξαθλίωση

Ο απολογισμός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα τρία χρόνια εφαρμογής της προσφυγικής συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ, έπιασε τόπο στην Badische Zeitung που αναφέρεται υπό τον τίτλο «Μεγαλώνει η εξαθλίωση στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το άρθρο, η οργάνωση αρωγής έχει σημάνει συναγερμό επισημαίνοντας ότι «χιλιάδες πρόσφυγες ζουν στην Ελλάδα σε υπερπλήρεις καταυλισμούς υπό ανθυγιεινές, επικίνδυνες και απάνθρωπες συνθήκες». Μπορεί ο αριθμός των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών να έχει μειωθεί στο μεταξύ κατακόρυφα, ωστόσο «τα σχέδια για την επαναπροώθηση και την ανακατανομή όπως και την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου δεν υλοποιήθηκαν ακόμη στο βαθμό που συμφωνήθηκε. Μπορεί οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα της ηπειρωτικής Ευρώπης να έχουν εξασθενήσει, ωστόσο την ίδια ώρα για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο καταστροφική».

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.