Η ΑΔΕΔΥ Χίου για την ημέρα των προσφύγων

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εκφράζει ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη της στα εκατομμύρια των προσφύγων, των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στοιβαγμένοι στα hot-spots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, με τις αποφάσεις της Ε.Ε. που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε και υλοποίησε.

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ ήταν και είναι στο πλευρό όλων των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας και ενάντια σε όλες τις πολιτικές που οξύνουν τα προβλήματα  και τους οδηγούν στο ξεριζωμό.  Όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τις αιτίες του. Θέλουν την χώρα μας αποθήκη ψυχών. Οι πρόσφυγες μετανάστες που τους στερούν τα δικαιώματα τους είναι μόνο άνθρωποι.

Σήμερα θα περισσέψουν τα λόγια συμπάθειας απ’ όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ή δε βγάζουν άχνα για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για τη στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους με δις ευρώ κάθε χρόνο και με επέκταση των βάσεων του θανάτου, απ’ όλους όσους ευθύνονται για τη δημιουργία των κυμάτων προσφύγων.  Κλείνουν  τα μάτια στους χιλιάδες εγκλωβισμένους κάτω από άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η ΕΓ του Ν.Τ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αταλάντευτα το δικαίωμα τους να ζήσουν!!!!

Καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες σε οργάνωση και κοινό αγώνα με του Έλληνες εργάτες και όλους τους εργαζόμενους ενάντια στους εκμεταλλευτές, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους, σε αυτούς που ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους και για την αντεργατική βαρβαρότητα στη χώρα μας. Σε κοινή πάλη για δουλειά με δικαιώματα, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τους ανέργους , τον χιώτικο λαό να βροντοφωνάξει Όχι στο μίσος των εθνικιστών!!!! Να  απομονώσει τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής και αυτούς τους προοδευτικούς κοσμοπολίτες, που δεν είναι ρατσιστές, απλά δε θέλουν να βλέπουν. ..τους πρόσφυγες!!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.
  • Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης.
  • Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νιώσουν ότι ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κανονικές συνθήκες με ένταξή τους για όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές.
  • Όχι σε νέα μέτρα καταστολής από ΕΕ και κράτη-μέλη ενάντια στους πρόσφυγες.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μας μετατρέπουν σε στόχο πληγμάτων των αντίπαλων στρατοπέδων. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αποκλειστικά με κρατική ευθύνη.
  • Να διασφαλισθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι υλικές και λοιπές προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στα σχολεία όσο και στους χώρους φιλοξενίας.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Υπ. Ασύλου
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ
  • Αντιμετώπιση άμεσα των οξύτατων προβλημάτων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.