Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του εγκαταλειμμένου Δικαστικού Μεγάρου

Με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ζητάει την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωσή του ημιτελούς έργου του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου. Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον για το ακριτικό νησί μας θέμα του ημιτελούς και εγκαταλειμμένου Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο, απολύτως αναγκαίο όχι μόνο για το νομικό κόσμο αλλά για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου, ξεκίνησε με σχετική Υπουργική Απόφαση το 2003 και από το έτος 2013 έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής, αφήνοντάς το ημιτελές. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το υπό κατασκευήν Δικαστικό Μέγαρο διαρκώς απαξιώνεται, αντιμετωπίζει μεγάλες φθορές και ζημίες. Στην ουσία ένα έργο για το οποίο έχει ξοδευθεί δημόσιο χρήμα, έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Η σημερινή εικόνα αποτελεί όνειδος για την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας.

Μετά από διερεύνηση του θέματος με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης αντιληφθήκαμε ότι το βασικό πρόβλημα του έργου είναι γραφειοκρατικές εμπλοκές με την προηγούμενη διακοπείσα εργολαβία με  ευθύνη της κρατικής Εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.

Παρακαλώ θερμά κ. Πρόεδρε για το ενδιαφέρον σας και για την ανάληψη μιας ουσιαστικής πρωτοβουλίας από πλευράς σας για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και την απεμπλοκή και ολοκλήρωση του έργου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.