Επιστολή ΟΛΜΕ: Να μην προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Με επιστολή της προς τον Κώστα Γαβρόγλου η ΟΛΜΕ ζητεί να προστεθεί στις περιπτώσεις που ορίζει η σχετική με τις απουσίες των μαθητών εγκύκλιος και η επιδημία της εποχικής γρίπης, ώστε οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να «βάζουν σε κίνδυνο» την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Με επιστολή της η ΟΛΜΕ προς τον Κώστα Γαβρόγλου, ζητεί να προστεθεί στις περιπτώσεις που ορίζει η σχετική με τις απουσίες των μαθητών εγκύκλιος και η επιδημία της εποχικής γρίπης, ώστε οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια των απουσιών να αναρρώνουν στο σπίτι τους χωρίς να κινδυνεύει η υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει στον Κώστα Γαβρόγλου ότι με πρόσφατη εγκύκλιό του (Φ. 25/18448/Δ1/6-2-2019) αναγνώρισε την έξαρση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης την τελευταία χρονική περίοδο και συνέστησε στο εκπαιδευτικό προσωπικό τρόπους αντιμετώπισής της.

Στην επιστολή της  η ΟΛΜΕ τονίζει: «Με την εγκύκλιό σας αναγνωρίσατε την έξαρση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης την τελευταία χρονική περίοδο και ενημερώνετε και συστήνετε στο εκπαιδευτικό προσωπικό τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων από όλη τη χώρα, σας εφιστούμε την προσοχή σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα το οποίο είναι ότι κάποιοι μαθητές βρίσκονται ή είναι κοντά στο όριο των απουσιών. Για λόγους υγιεινής και σοβαρούς λόγους μη διασποράς του ιού της εποχικής γρίπης οι συγκεκριμένοι μαθητές ενώ είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται εκτός σχολικής μονάδας επιστρέφουν στα σχολεία λόγω του κινδύνου της μη προαγωγής τους λόγω απουσιών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.