Επαναληπτικές εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμο

Χριστιάνα Καλογήρου – Κώστας Μουτζούρης        Σταμάτης Κάρμαντζης – Κώστας Τριαντάφυλλος

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου δεν έδωσε τη δυνατότητα ούτε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά ούτε και στο Δήμο της Χίου να εκλεγεί Περιφερειάρχης και Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Έτσι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 θα χρειαστεί να ξαναεπισκεφθούμε τα εκλογικά τμήματα για να εκλέξουμε τους δυο ηγέτες μας.

Εξίσου σημαντικές είναι και αυτές οι εκλογές. Όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να δώσουν το παρόν στα εκλογικά κέντρα και να προσέλθουν στις κάλπες. Νικητές και ηττημένοι, με τα επιτελεία τους ψηλαφίζουν κατά γράμμα το αποτέλεσμα, διότι ακόμα και οι νικητές που πέρασαν στο 2ο γύρο δεν έμειναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Μαζί με τους συνεργάτες τους αναζητούν τα αίτια και τους λόγους που εισέπραξαν τόσο χαμηλά ποσοστά από το εκλογικό σώμα και σκέφτονται πως θα καταφέρουν να επηρεάσουν κατά κάποιο τρόπο τους ψηφοφόρους, αυτή τη φορά για την κάλπη της Κυριακής. Ασφαλώς, αυτοί οι οποίοι ήπιαν το πικρό ποτήρι του αποτελέσματος, οι ηττημένοι, πρέπει να ψάξουν σε βάθος τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν, για να μην τα ξανακάνουν στο μέλλον. Το εκλογικό σώμα έχει αλλάξει. Δεν επηρεάζεται πια τόσο εύκολα. Κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει το ψηφοφόρο στην κάλπη με κλειστά μάτια.

Στο 2ο γύρο για το Δήμο της Χίου πέρασε πρώτος, ο Σταμάτης Κάρμαντζης με ποσοστό 29,17%, και ακολουθεί ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Ο Μανώλης Βουρνούς ήρθε τρίτος με ποσοστό 23,05%. Η Νέα Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης δήλωσαν δημόσια ότι στηρίζουν τον πρώην βουλευτή και νυν Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πέρασαν στο 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Με πολύ μικρή διαφορά από τον νυν πρύτανη Κώστα Μουτζούρη, η Χριστιάνα Καλογήρου περνάει πρώτη, έχοντας το προβάδισμα, όμως όπως δείχνουν τα προγνωστικά, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Η Χριστιάνα Καλογήρου δεν μπορεί σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές να αντλήσει ψήφους από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, που συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές της πρώτης Κυριακής. Θα έχει πτώση του ποσοστού της, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε την πρώτη Κυριακή οι περισσότεροι ψηφοφόροι, δίνουν τη ψήφο τους σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς για να εξοφλήσουν μέσω αυτής τις υποχρεώσεις τους. Άλλωστε η κα Καλογήρου τα πέντε αυτά χρόνια που πέρασαν, ίσως δεν μπόρεσε, ίσως δεν ήθελε, ή δεν είχε πολιτική βούληση, δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα των νησιών μας. Τα εγκατέλειψε και τα αγνόησε παντελώς. Αντιθέτως ο κ. Μουτζούρης αγαπάει το Αιγαίο και τα νησιά μας. Είναι γνώστης των προβλημάτων. Στηρίζεται από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις των συνδυασμών που συμμετείχαν στις περιφερειακές εκλογές. Δημόσια εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Κώστα Μουτζούρη και o Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης. Θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Εμείς κλείνοντας να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία και ας κερδίσει ο καλύτερος για το καλό του τόπου και των νησιών μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.